Poliţistul de Frontieră Andrei Andrunache, trimis după gratii

Magistraţii Judecătoriei Huşi au hotărât, ieri, să-l condamne la un an, cinci luni şi zece zile de închisoare, cu executare, pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, pe poliţistul de frontieră Andrei Andrunache.

judecata1

 

Cel care, la începutul acestui an, a zdrobit cu maşina un băiat de 13 ani, după care a fugit de la locul accidentului.
Instanţa a mai decis că “scade din pedeapsa aplicată inculpatului, de 1 an, 5 luni şi 10 zile de închisoare, perioada reţinerii şi arestării preventive de la 23.02.2015 până la data de 25.05.2015, când Tribunalul Vaslui a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. De asemenea, scade din pedeapsa de 1 an, 5 luni şi 10 zile de închisoare şi perioada arestului la domiciliu, de la data de 25.05.2015 până la data de 23.06.2015, când Tribunalul Vaslui a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar”.
În total, dacă sentinţa va rămâne definitivă, individul va sta după gratii puţin peste un an. De asemenea, magistraţii l-au obligat pe Andrei Andrunache la plata sumei de 11.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, iar firma de asigurări va trebui să-i plătească victimei suma de 6.500 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.
Decizia Judecătoriei Huşi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …