miercuri, 8 februarie , 2023

Povestea impresionantă a lui Decebal, regele Daciei. Ce au făcut romanii cu capul lui Decebal?

Decebal a condus Dacia între anii 87 și 106. Aceasta a fost perioada de maximă înflorire a regatului dac, cu toate că dacii au purtat mai multe războaie cu Imperiul Roman. Sub domnia lui Decebal, regatul Daciei se întindea în Transilvania, Banat, Oltenia, centrul și sudul Moldovei.

Potrivit istoricilor, Decebal s-ar fi născut undeva între anii 55 și 60 după Hristos și a ajuns în fruntea Daciei, în anul 87, după ce puterea i-a fost oferită de bunăvoie de către regele Duras. Moartea lui Decebal în anul 106 a dus la încheierea războaielor sângeroase dintre daci și romani.

Cât de puternic a fost Decebal?

Decebal a fost unul dintre cele mai importante personaje de pe aceste meleaguri, având un rol determinant în organizarea Daciei și a felului cum s-au purtat războaiele cu romanii. De altfel, scena morții sale prezentată pe Columna lui Traian din Roma îl înfățișează pe regele dac ca pe un mare războinic, care a preferat să se sinucidă decât să fie luat prizonier.

Citește mai mult: https://www.shtiu.ro/povestea-impresionanta-a-lui-decebal-regele-daciei-ce-au-facut-romanii-cu-capul-lui-decebal-153270.html

Vezi si

Care este cea mai veche pizzerie din lume? Cum poți să mănânci fără să stai 2-3 ore la coadă?

Pizza este unul dintre cele mai consumate preparate culinare din lume. Sunt puține locuri pe …