Avem impresia ca traim intr-o societate civilizata, unde practicile barbare in baza carora se varsa sange sau se torturau oameni apartin trecutului indepartat.
Poate pentru coltul nostru de lume lucrurile stau chiar asa, dar globul este mare, diversitatea de obiceiuri nemasurata, uneori traditia se arata a fi mai tare decat legea, iar exemplele ofera destule surprize – noteaza portalul Infoniac.
Vanatoarea de vrajitoare
In Papua Noua Guinee nu exista mila pentru femeile banuite a fi vrajitoare si a avea contact cu duhurile rele. In februarie 2013, s-a aflat despre cazul unui grup de asemenea femei care au fost incuiate in locuinte, dupa ce in mjloc s-a pus o gramada de anvelope vechi carora li s-a dat foc.
Femeile au murit asfixiate. Nu trebuie sa ne amagim, crezand ca e un caz unic. In India sunt ucise anual circa 150-200 femei, pentru delictul de a fi comunicat cu duhurile rele, iar in Arabia Saudita se aplica pedeapsa capitala pentru vrajitorie.
Sclavia
Organizatia Internationala a Muncii a elaborat un studiu, din care rezulta ca in zilele noastre exista, sub o forma sau alta, intre 10 si 30 milioane de sclavi. Studiul arata ca in trecut cel mai mare numar de sclavi s-a inregistrat in secolul XVIII: circa 6 milioane.
In zilele noastre, unii oameni accepta acest statut, in contul unor datorii neachitate. Altii sunt capturati, deposedati de acte, pusi in imposibilitate sa se apere si vanduti efectiv. Destinatia lor este prostitutia sau munca fortata.
Presa semnaleaza ca in SUA sunt implicati in sclavie sexuala 100.000 de copii, iar cifra de afaceri rezultata din traficul de persoane depaseste 32 miliarde USD. In Asia, 12,3 milioane persoane sunt implicate in munca fortata.
Citeste mai departe pe : www.ziare.com