Premierã în învãtãmântul vasluian: an scolar fãrã elevi corigenti sau repetenti!

Veste mare pentru elevii care nu prea s-au strãduit sã învete pe primul semestru si stãteau cu grijã cã ar putea rãmâne corigenti, la finele acestui an scolar! Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat cã, în conditiile unei medii sub 5,00 pe primul semestru, elevii în cauzã nu riscã sub nicio formã corigenta pe varã, întrucât evaluarea pe semestrul al II-lea va fi fãcutã în asa fel, încât toti elevii sã poatã trece anul. Vor da o lucrare, vor fi pusi sã facã un proiect sau vor fi apreciati de profesori pentru activitatea online, iar, în final, nota obtinutã va deveni media anualã, eliminându-se astfel media primului semestru, au mai clarificat reprezentantii Ministerului Educatiei.

scoala-laptop

“Îi asigur pe copii cã trebuie sã fie linistiti si sã îsi continue învãtarea, pentru cã am prevãzut toate situatiile în asa fel încât sã se încheie media pe semestrul al II-lea si media anualã”, a anuntat ministrul Educatiei, Monica Anisie. “Dacã existã si posibilitatea ca pe primul semestru I copilul sã aibã o medie sub 5, în aceastã situatie nu supunem copilul unui risc. Ci, din contra, venim în sprijinul lui. Si atunci îi dãm posibilitatea sã dea o lucrare, sã facã un proiect, sã fie apreciat pentru activitatea online. Nota pe care o primeste pe proiectul respectiv, pe tot ce am spus mai devreme, nota respectivã devine media anualã. Adicã se eliminã media de pe primul semestru”, a explicat Monica Anisie, ministrul Educatiei. Perioada de sustinere a examenelor de corigentã pentru anul scolar 2019 – 2020 ar fi trebuit sã aibã loc între 1 si 17 iulie, pentru toate clasele din învãtãmântul primar, gimnazial, liceal si profesional. Pandemia de coronavirus însã a adus o premierã în învãtãmânt, mai exact va fi un an scolar fãrã elevi corigenti sau repetenti. De asemenea, tot o premierã este si faptul cã pe semestrul al II-lea nu se vor mai da teze, iar media va putea fi încheiatã cu cel putin douã note la fiecare disciplinã. În cazul elevilor care nu au nicio notã la o materie pe semestrul al II-lea, media de pe semestrul I devine media anualã la materia respectivã, a mai explicat ministrul Educatiei. Prin urmare, elevul nu mai trebuie sã obtinã note pe semestrul al II-lea.

Meditatiile de la scoalã, pentru Evaluarea Nationalã si Bacalaureat, transmise online!

De mentionat cã, în conformitate cu noile decizii, luate la nivel national, elevii nu se vor mai întoarce la scoalã pânã în septembrie, odatã cu începerea anului scolar 2020 – 2021, cu exceptia celor din anii terminali, care vor putea reveni în sãlile de clasã între 2 si 12 iunie, pentru pregãtirea în vederea sustinerii Evaluãrii Nationale si a examenului de Bacalaureat. Prezenta lor la aceste cursuri este însã optionalã, iar elevilor care au boli cronice sau care locuiesc cu persoane de peste 65 de ani, le este interzis sã vinã la scoalã. Ei vor putea beneficia însã de transmisia online a meditatiilor, o initiativã din ce în ce mai agreatã de elevi, ca o alternativã pentru pregãtirea examenelor nationale.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/premiera-in-invatamantul-vasluian-an-scolar-fara-elevi-corigenti-sau-repetenti

Vezi si

Profesorii vasluieni intră în grevă de avertisment: timp de două ore, nu vor intra la ore!

GREVĂ… Sindicaliștii din învățământ au anunțat că, începând de mâine, vor intra în grevă de …