Preșcolar cu buza spartă, transportat la spital după un incident în sala de clasă când educatoarea lipsea!

ANCHETĂ… Un băiețel în vârstă de numai 5 ani a avut nevoie de îngrijri medicale după ce la sfârșitul săptămânii trecute ar fi fost victima unui incident. Mai exact, copilul a avut ceva de împărțit cu un coleg de grupă, pe fondul absenței educatoarei din clasă. Copilul ar fi ajuns la spital, cu buza spartă, medicii fiind nevoiți să-i coasă o parte din buză la loc. Educatoarea de la grupa respectivă, care este și directoarea Școlii nr. 7 din Vaslui a recunoscut că în momentul incidentului ea nu se afla în clasă, fiind nevoită să participe la o ședință a Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Marți dimineața, un telefon primit la redacția ziarului Vremea Nouă anunța că la sfârșitul săptămânii trecute, un incident ar fi avut loc la Școala nr.7 “Constantin Motaș“ din municipiul Vaslui. Mai exact, un băiețel în vârstă de doar cinci ani, de la grupa zero, ar fi fost victima unei agresiuni, în urma căreia a ajuns la spital. “Grupa a fost lăsată nesupravegheată de doamna educatoare, care este și directoarea școlii. Copilul a fost bătut de alți colegi de grupă, iar în urma altercației a avut nevoie de patru copci pentru a i se reface buza. Mai grav în acest caz este că incidentul a fost ascuns de instituțiile superioare. Inspectoratul Școlar Județean Vaslui habar nu are de ce s-a petrecut acolo, bănuiesc că directoarea trebuia să anunțe. Ea avea obligația să anunțe forurile superioare, dar nu a făcut-o, fiind și educatoarea acelei grupe. Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, iar cunoștință de el are și asistenta medicală a școlii. Copilul a fost dus la spital de mama lui, unde a suferit intervenția chirurgicală. V-aș ruga să vă interesați de acest caz, pentru că se încearcă mușamalizarea lui”, a fost apelul făcut de persoana care a sunat la redacția ziarului.

“Copiii nu s-au bătut, am o grupă foarte liniștită”

Imediat după finalizarea conversației telefonice, am cerut un punct de vedere și conducerii unității de învățământ unde a avut loc incidentul. Directoarea Mariana Plumb, care este și educatoarea grupei, ne-a declarat că băiețelul a suferit, într-adevăr, o rană la nivelul capului, dar nu în urma unei bătăi. “Copiii care au fost implicați în acel incident sunt printre cei mai cuminți din grupă, exclus ca ei să se fi bătut. Eu eram într-o ședință cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui în momentul când cei doi doi copii au avut o dispută pentru o jucărie, mai exact, un binoclu. Unul dintre ei ținea strâns acea jucărie, iar când celălalt a tras de ea, s-a lovit în zona gurii. Nu a fost vorba despre nicio bătaie, astfel de dispute pe jucării mai au loc. Imediat după producerea incidentului, am raportat totul la ISJ Vaslui. Noi am chemat-o pe mama copilului, care l-a dus la spital”, ne-a declarat educatoarea grupei.

Sursa : https://www.vremeanoua.ro/prescolar-cu-buza-sparta-transportat-la-spital-dupa-un-incident-in-sala-de-clasa-cand-educatoarea-lipsea/

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …