Prima zi din noul an școlar. Ce se schimbă pentru elevi și profesori

Luni, 12 septembrie, clopoțelul sună iarăși pentru elevi și profesori. Ce aduce nou acest an școlar: un alt calendar al examenelor naționale, o altă perioadă de organizare a “școlii altfel” și facilități pentru elevii navetiști.

scoala

 

Anul școlar începe și se termina mai devreme. Calendarul examenelor naționale se schimba, la fel și perioada de organizare a Programului Școala Altfel. În plus, autorităţile sustin ca vor deconta transportul tuturor elevilor care fac naveta. Sunt doar cateva dintre modificarile cu care suna anul acesta primul clopotel.

Ministerul Educaţiei a luat în ultimele două luni mai multe măsuri. “Preocuparea noastră şi a tuturor este şi va fi pentru o şcoală mai bună. A fost aprobat statutul elevului un document în premieră pentru învăţământul preuniversitar. Vorbim despre drepturi dar şi despre responsabilităţi”, a spus MIRCEA DUMITRU.

Aşadar, indiferent că este vorba despre îndatoriri sau drepturi totul va sta scris în negru pe alb în noul statut.

Noul an şcolar aduce schimbări şi pentru Programul Şcoala Altfel. Acum fiecare şcoală va avea dreptul să aleagă cele 5 zile destinate acestei activităţi, din anumite date însă. La preşcolari activităţile se pot desfăşura fie la sfârşitul anului, fie în iarnă sau la vară. Iar la liceu acestea pot începe chiar din toamnă.

Sursa:realitatea.net

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …