Primăria Bârlad pune umărul la campania de vaccinare anti-Covid

Pentru a grăbi puțin procesul de vaccinare împotriva COVID-19 de la nivelul municipiului și, implicit, a înregistra o rată a infectărilor cât mai mică, Primăria Bârlad le mulțumește tuturor localnicilor care s-au imunizat și le recomandă și celorlalți să se programeze în vederea vaccinării. În acest scop, edilii au demarat o campanie de susținere a vaccinării intitulată „Fii în siguranță: vaccinează-te împotriva COVID-19! Pune umărul pentru Bârlad!”, cu motto-ul „Fii responsabil! Vaccinează-te!”

După aproape patru luni de la startul campaniei naționale de vaccinare anti COVID-19, la nivelul județului au fost administrate mai mult de 60.500 de doze, dintre care peste 25.000 la centrele de vaccinare de pe raza Bârladului. Din acest motiv, oficialii municipalității bârlădene le mulțumesc public tuturor celor care s-au vaccinat, imunizarea anti COVID-19 fiind singura soluție pentru a scăpa cât mai repede de restricțiile impuse de autoritățile centrale. În plus, le recomandă și celor care, până acum, nu s-au vaccinat, să se programeze și să o facă.

Și, după cum o arată situația epidemiologică făcută public zilnic de Direcția de Sănătate Public Vaslui, în doar două săptămâni, rata de infectare înregistrată în Bârlad a scăzut de la 4,16 cazuri la mia de locuitori (pe 12 aprilie) la 2,00 cazuri la mia de locuitori (pe 26 aprilie). Cu alte cuvinte, faptul că tot mai multe persoane se vaccinează în fiecare zi reduce simțitor numărul îmbolnăvirilor SARS-CoV-2, decongestionând astfel și secțiile aglomerate ale Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Așa se face că, tot pe 26 aprilie, în spital erau internate 169 de persoane, dintre care 152 pe secții (0 asimptomatici, 15 cu forme ușoare, 78 cu forme medii, 59 cu forme severe) și 17 în ATI (intubați 1, pe masca CPAP 5).

„V-ați vaccinat? Vă mulțumim! Stimați cetățeni ai Municipiului Bârlad, împreună am început să realizăm în aceste zile lucruri minunate: apelul nostru de a merge la centrele de vaccinare a dus la o scădere importantă a numărului de infectări la nivelul Bârladului. Acum suntem la o rată de incidență de 1,94 la mia de locuitori. Dar se poate și mai bine! Mult mai bine! Campania de vaccinare împotriva Covid-19, pe care Primăria Bârlad a demarat-o recent, a ajuns la dumneavoastră, după cum se vede! Practic, pe zi ce trece, tot mai mulți înțelegem că vaccinarea rămâne singura măsură reală de protejare a noastră și a celor dragi nouă. Suplimentarea numărului de centre de vaccinare (Sala de sport de la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”, Centrul de revitalizare corporală și loisir, Cinematograful „Victoria” și centrele P și P2 de la Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell”) ne permite în continuare să avem locuri disponibile pentru oricine dorește să se imunizeze! Programările se fac, ca și până acum, pe platforma națională de programare pentru vaccinare împotriva Covid-19, la medicii de familie sau la numărul de call-center 021.414.44.25. Și, țineți minte: în continuare, medicii și asistentele noastre din cele cinci centre din Bârlad vă așteaptă să îi vizitați! Au de dat o sumedenie de informații utile și mai ales de pus suflet în ceea ce fac pentru noi toți! Pentru a vedea care sunt centrele de vaccinare din județ, cu dozele de ser disponibile, puteți accesa linkul https://vaccin.live/county/VASLUI.html”, este mesajul transmis de reprezentanții Primăriei Bârlad prin intermediul paginii oficiale de facebook.

Sunt mii de doze disponibile

Dacă, până de curând, se primeau puține doze de vaccin și listele de așteptare numărau câteva mii de persoane dornice să se imunizeze la centrele din județ, acum sunt suficiente doze pentru toată lumea. Trebuie doar să se programeze pentru a se putea imuniza. Ieri după-amiază (ora 16.00), cele zece centre de vaccinare funcționale din Bârlad, Vaslui și Huși totalizau 5.559 de doze de ser Pfizer și AstraZeneca. Distribuția pe centre, în ordine descrescătoare, este următoarea:

• Centrul de Zi „Bucuria” Vaslui – 1.681 doze AstraZeneca;

• Sala de Sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad – 1.323 doze Pfizer / 4 persoane în așteptare;

• Clubul Pensionarilor Vaslui – 959 doze Pfizer / 15 persoane în așteptare;

• Cinema Cityplex „Victoria” Bârlad – 392 doze Pfizer / 4 persoane în așteptare;

• Centrul P – Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad – 283 doze Pfizer;

• Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir Bârlad – 261 doze Pfizer;

• Centrul S – Sala de Sport din str. Alexandru Ioan Cuza nr. 12 Huși – 214 doze Pfizer / 8 persoane în așteptare;

• Sala de Sport din str. Alexandru Ioan Cuza nr. 12 Huși – 180 doze Pfizer / 4 persoane în așteptare;

• Spitalul Județean de Urgență Vaslui – 148 doze Pfizer / 3 persoane în așteptare;

• Centrul P2 – Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad – 118 doze AstraZeneca.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/04/primaria-barlad-pune-umarul-la-campania-de-vaccinare-anti-covid/

Vezi si

Omicronul „a bătut” Delta! Nou record de cazuri în județul Vaslui: 300 într-o singură zi!

Record absolut înregistrat de la declanșarea pandemiei în ceea ce privește numărul infectărilor COVID-19 într-o …