Primarul din Pochidia avertizează: “Apa potabilă nu este pentru udatul grădinii!”

Chiar dacă, în mai multe zone din țară au fost semnalate precipitații abundente, ce au provocat inundații devastatoare, Vaslui continuă să se numără printre cele mai secetoase județe din țară. Din acest motiv, primarii din mediul rural au început să reia apelurile către populație făcute în vara 2022, respectiv de a consuma rațional apa din sistemul centralizat și de a evita folosirea ei pentru udatul grădinilor.

Un astfel de apel a fost făcut ieri, 22 iunie, de Marius Ciocan, primarul comunei Pochidia, care îi roagă pe localnici să folosească apa din fântâni pentru stropitul grădinilor. Apelul a avut și rol de avertisment, întrucât edilul le-a transmis cetățenilor că, în cazul în care se fac controale și se descoperă că unii săteni nu au respectat contractul, se va ajunge până la debranșarea lor.

În atenția locuitorilor comunei Pochidia! Apa potabilă nu este pentru udatul grădinii! Pentru ca toți locuitorii să beneficieze de apă potabilă în această perioadă, vă rog să nu mai udați cu apa de la sistemul public de alimentare, întrucât, conform contractului, este interzisă folosirea apei din rețea la udarea grădinilor! Apa pe care o pompăm în sistem este limitată la capacitatea celor trei foraje, adică 350 mc/zi! Abonați sunt 800! Pentru udarea grădinilor, luați apă din fântâni și/sau cișmele! În caz contrar, va trebui să dăm apă cu program sau, în urma controalelor pe teren, să facem debranșări! Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, este mesajul transmis de primarul Marius Ciocan și postat pe contul său de socializare.

Avertismentul unui primar vasluian: „Apa potabilă nu este pentru udatul grădinii!”

Vezi si

Sistemul de semaforizare din Barlad va fi modernizat

Primăria Municipiului Bârlad a început lucrările la modernizare a sistemului de semaforizare. În primă fază, …

Comments are closed.