O preoteasă a preluat conducerea Penitenciarului Vaslui. Cine este Cristina Chirvasă

Penitenciarul din Vaslui este condus de o femeie. Este vorba despre Cristina Chirvasă, soția părintelui Adrian Chirvasă, protopopul Protoieriei Vaslui. Preoteasa lucrase până în prezent ca asistent social.

Cum a ajuns să lucreze la penitenciar

Potrivit presei locale, aceasta a ajuns să lucreze la penitenciar pornind de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, unde a lucrat ca asistent social, scrie Antena3 CNN.ro. 

În urmă cu doi ani, femeia a dat concurs pentru ocuparea postului de director adjunct al Serviciului de Reintegrare Socială, însă a picat la proba scrisă din cauză că în timpul redactării răspunsurilor a făcut mai multe semne distincte pe foaie, ceea ce i-a determinat pe corectori să-i anuleze lucrarea.

Ce funcții a mai ocupat Cristina Chirvasă

Aceasta a contestat decizia, însă comisia de soluționare a contestațiilor nu i-a dat câștig de cauză. În aceste condiții a făcut cereri către superiori pentru a fi numită în funcții de conducere.

Ulterior, Cristina Chirvasă a ocupat funcții în cadrul Serviciul Regim Penitenciar. Miercuri, aceasta a fost împuternicită în funcția de director la Penitenciarul Vaslui, în locul comisarului-șef de poliție penitenciară, Sorin Bărbuță. 

Ce se întâmpla, în trecut, în penitenciarul din Vaslui

Ne amintim că în 2020, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a luat primele măsuri în urma controalelor efectuate la Penitenciarul Vaslui, unde sindicaliştii au adus grave acuzaţii conducerii: de la relaţii neprincipiale, la deturnări de fonduri, pontaje fictive şi sporuri acordate discreţionar.

Pe atunci, cu o singură excepţie, întreaga conducere a Penitenciarului Vaslui a fost schimbată, la comanda instituţiei fiind numită o femeie: ofiţerul psiholog Marcela Simon. 

Urmare a controlului ANP a fost schimbat din funcţie directorul adjunct, responsabil cu siguranţa şi regim penitenciar. Dan Maloş a fost înlocuit cu Sorin Bărbuţă, care a mai ocupat funcţia de director adjunct în timpul mandatului fostului director Eusebio Brânză. 

Abuzuri și fapte de corupție în penitenciarul din Vaslui 

La jumătatea lunii septembrie, sindicaliştii au reacţionat public prin intermediul unei scrisori deschise atrăgând atenţia asupra abuzurilor şi a faptelor de corupţie care s-ar petrece în instituţie, sub protecţia şefior.

Reacţia sindicaliştilor a venit pe fondul nemulţumirilor că, deşi au semnalat organelor ierarhice superioare neregulile de mai multă vreme, nu s-au luat măsuri. Nici măcar după verificările efectuate de Corpul de Control al Ministerului Justiţiei din luna februarie.

Vezi si

Sistemul de semaforizare din Barlad va fi modernizat

Primăria Municipiului Bârlad a început lucrările la modernizare a sistemului de semaforizare. În primă fază, …

Comments are closed.