miercuri, 24 aprilie , 2024

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, nu va mai candida pentru un nou mandat!

Zvonurile conform cărora actualul primar al municipiului Vaslui nu va mai candida pentru un nou mandat în fruntea urbei au fost confirmate, la sfârșitul săptămânii trecute, chiar de Vasile Pavăl. Acesta a declarat că este timpul să se retragă, afirmând că la luarea acestei decizii au contribuit, cu precădere, problemele de sănătate. Mai în glumă, mai în serios, actualul primar al municipiului Vaslui nu a exclus posibilitatea să se răzgândească și să se înscrie în cursa electorală din 2024, dacă așa îi va cere familia.

Edilul municipiului Vaslui nu mai candidează. Vasile Pavăl a anunțat, într-o emisiune tv, că acesta este ultimul său mandat pe care îl va duce până la final. Motivele invocate sunt, mai mult, de ordin personal. Până la alegerile din 2024, primarul Vasile Pavăl va rămâne în continuare activ, ducând la bun sfârșit proiectele pe care le-a inițiat.

“Când am depus jurământul la începutul acestui mandat am spus să-mi ajute Dumnezeu să-l duc cu bine la bun sfârșit. La acest obiectiv lucrez acum. Mai departe, e o decizie foarte grea pe care am gândit-o și am luat-o. E timpul să mă opresc și o spun cu toată responsabilitatea. Este decizia mea și consider că așa este cel mai bine pentru că nu stau grozav nici cu sănătatea, nici cu puterea de muncă. E normal să vină și alții. De ce să încurc prea mult? Eu îmi voi face datoria cu fruntea sus până în ultima zi de mandat”, a declarat Vasile Pavăl.

Acesta a afirmat că doar familia l-ar putea face să se răzgândească în privința candidaturii.

“E timpul să stau și eu cu cei dragi, că puțin mai am în față, să mă bucur de oameni, pentru că întotdeauna i-am avut lângă mine. Până atunci mai am de treabă, mai sunt probleme pe care le am de clarificat, de rezolvat. Acum, să nu zicem, dar dacă mă răzgâdesc? Dacă familia îmi va spune, după 40 de ani de muncă, să mai duc un mandat la serviciu? Nu se știe niciodată”!

Născut în anul 1956, în satul Herești din județul Iași, Vasile Pavăl a absolvit, în anul 1981, Facultatea de Construcții Industriale, Civile și Agricole Iași din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași, fiind repartizat în municipiul Vaslui, ca șef al serviciului de sistematizare, până în anul 1990. În perioada 1991-2004 a ocupat funcția de director al societății “Goscom” Vaslui, apoi pe cea de viceprimar, în timpul mandatului primarului Victor Cristea. Din 2008 este întâiul edil al municipiului Vaslui, aflându-se la al patrulea mandat de primar din partea PSD.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …