marți, 27 septembrie , 2022

Primii 10 km de pistă specială pentru bicicliști, în municipiul Vaslui. Care sunt cele trei străzi pe care bicicliștii vor fi în siguranță?

Primăria Vaslui a început realizarea primilor 10 km de pistă specială pentru bicicliști prin oraș, pe Bulevardul Ștefan cel Mare și alte două străzi adiacente, investiție prinsă în proiectul european de modernizare a infrastructurii, din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană.

pista_biciclete

 

Amatorii de mișcare din Vaslui se vor putea bucura, până la sfârșitul acestei toamne, de prima pistă specială din oraș pentru bicicliști. Firma care se ocupă de realizarea marcajelor a început, de joi, să traseze pe trotuarul bulevardului Ștefan cel Mare banda roșie de demarcație, urmând ca apoi să fie aplicate pe pistă și acele semne distinctive cu biciclete.

Într-o primă fază, pe lângă strada principală care traversează municipiul de la nord la sud, vor fi realizate piste pe alte două străzi adiacente bulevardului, respectiv Hușului, care duce spre suburbia Viișoara, și Gheorghe Doja, șoseaua principală din suburbia Moara Grecilor.

În total sunt 10 km de pistă pentru biciclete, investiție care face parte din proiectul european de modernizare a infrastructurii, din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, în valoare de 10 milioane de euro. Evident că, pe viitor, o să dezvoltăm rețeaua și pe alte trotuare din oraș, însă, de această dată, din fonduri locale”, a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

Pista pentru bicicliști va deveni funcțională, cu marcajele corespunzătoare, până cel târziu în luna noiembrie.

Sursa:estnews.ro

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …