miercuri, 27 octombrie , 2021

Proiectul „manualul pdf”. Primele carti digitale vor aparea in anul scolar 2014-2015

Primele manuale noi din invatamantul preuniversitar vor fi disponibile la clase din anul scolar 2014-2015, cartile tiparite urmand sa fie insotite de o varianta digitala, care va aduce ca noutate exercitii interactive, jocuri, animatii si filme.

using-ebrary

Metodologia privind evaluarea sau reevaluarea, aprobarea, achizitionarea si gestiunea manualele scolare in invatamantul preuniversitar – lansata in dezbatere publica, marti, de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) – prevede ca manualele scolare se prezinta in trei forme: varianta tiparita, digitala si on-line.

Astfel, elevii vor primi, la inceputul anului scolar, manualele in doua variante, tiparita si digitala (stocata pe un CD), iar cea on-line va fi postata pe platforma www.manuale.edu.ro.

In 2013-2014, manuale-pilot pentru clasa I

Pentru anul scolar 2013-2014, la clasa I, vor fi disponibile manuale scolare-pilot – in format digital, pe website-ul www.manuale.edu.ro, si in varianta tiparita, in bibliotecile unitatilor de invatamant, precizeaza MEN.

Pentru a fi admise in sesiunea de evaluare, fiecare proiect de manual scolar trebuie sa fie insotit de CD-uri cu varianta digitala. Potrivit MEN, manualele in varianta digitala trebuie sa imbogateasca procesul educational cu activitati multimedia interactive.

Varianta digitala a manualului scolar trebuie sa fie similara variantei tiparite a acestuia, prin respectarea continutului stiintific, ordinii temelor, stilului grafic si asezarii in pagina. Ilustratiile care se regasesc in varianta digitala a manualului scolar si sarcinile de lucru definite in vederea formarii/dezvoltarii competentelor trebuie sa creeze activitati multimedia interactive de invatare (AMII). Manualul in varianta digitala are exercitii interactive, jocuri educationale, animatii filme si simulari care prin utilizare aduc un plus de profit cognitiv. Manualele in varianta digitala trebuie sa fie utilizabile atat in procesul de predare-invatare-evaluare, cat si in mod individual„, prevede proiectul.

Citeste mai departe pe www.stirileprotv.ro

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …