miercuri, 8 februarie , 2023

Raid automobilistic în județul Vaslui, la 565 de ani de la înscăunarea domnitorului Ștefan cel Mare

INVITAȚIE… Un nou eveniment dedicat pasionaților de vehicule istorice va avea aloc în acest weekend. Retromobil Club România – Filiala Vaslui și autoritatea națională FIVA (n.r. Federația Internațională a Vehiculelor Istorice) îi invită sâmbătă și duminică la primul raid automobilistic din județ. Evenimentul își propune să promoveze Vasluiul, dar și un moment important din istorie: 565 de ani de la înscăunarea domnitorului Ștefan cel Mare. Astfel, Raidul „Ștefan cel Mare” se va desfășura pe traseul Vaslui – Podul Înalt – Huși și retur. „Vehiculele istorice se vor deplasa sâmbătă, 11 iunie, la Huși, unde vor fi  expuse în Piața Tricolorului între orele 11:00 – 17:00. Membrii echipajelor vor vizita Muzeul Eparhial și Catedrala Episcopală. Apoi, în aceeași zi, echipajele se vor întoarce la Vaslui, unde vehiculele vor fi expuse în Piața Civică, dupa ora 18:00, până duminică ora 14:00. Se vor organiza vizite la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare”, Biserica „Sf. Ioan”, Curțile Domnești și Parcul Copou”, a declarat președintele Retromobil Club România – Filiala Vaslui, prof. Narcis Aprodu.

La Raidul „Ștefan cel Mare” vor participa autovehicule istorice din toate cele opt județe ale Moldovei, dar și din țară. „Dacă până acum au fost organizate doar expoziții de vehicule istorice în locații fixe, anul acesta, când se împlinesc 565 de ani de la înscăunarea domnitorului Ștefan cel Mare, am considerat că ar fi potrivit să organizăm, în premieră pentru filiala noastră, un eveniment care promovează județul Vaslui. La acest raid automobilistic vor participa 35 de echipaje din toate cele opt județe ale Moldovei și din țară. Vehiculele participante sunt atestate ca vehicule istorice, aparțin membrilor Retromobil Club România și au fost fabricate între anii 1960 – 1992. Pe lângă binecunoscutele Dacia, Aro și Oltcit, vor fi prezente și alte mărci consacrate sau mai puțin cunoscute din Europa și America. Îi invităm pe toți locuitorii municipiilor Vaslui și Huși, precum și pasionații de motoare cu ardere internă, să fie prezenți la Huși și Vaslui pentru a admira vehiculele expuse”, a declarat președintele Retromobil Club România – Filiala Vaslui, prof. Narcis Aprodu. Asociația „Retromobil Club România” este asociația natională a deținătorilor și restauratorilor de vehicule istorice, care are ca scop promovarea și încurajarea conservării, restaurării și utilizării vehiculelor istorice în condiții istorice și tehnice corecte.

 

Sursa : https://www.vremeanoua.ro/raid-automobilistic-in-judetul-vaslui-la-565-de-ani-de-la-inscaunarea-domnitorului-stefan-cel-mare/

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …