Razboi TOTAL intre Mircea Baniciu si Nicu Covaci: “Vor sa distruga Pheonixul” Ce au promis sa faca pana la decizia definitiva

61543861

Mircea Baniciu si Nicu Covaci continua sa se atace reciproc dupa un proces care a durat foarte mult timp. Instantele i-au dat dreptate lui Nicu Covaci, care i-a dat in judecata pe fostii membri ai trupei Pheonix care ii cantau melodiile.

Mircea Baniciu, Iosef Kappl, Manfred Neumann si Radu Almasan au pierdut procesul cu Nicu Covaci, iar sentinta a fost data in urma cu o luma la Tribunalul Bucuresti. Cei 4 nu mai au voie sa cante melodiile compuse de Nicu Covaci, insa lucrurile nu se termina aici. Mircea Baniciu a facut recurs si spera ca de aceasta data instanta sa-i dea dreptate. Acesta a declarat ca va canta acele melodii pana cand decizia va fi definitiva.

“Eu nu stiu daca s-a facut apel. Daca au facut apel, vor pierde din nou, pentru ca dreptatea e de partea mea si este demonstrat, am toate dovezile, asa ca n-au nicio sansa. Dar, ma rog, fiecare sa-si faca treaba. Intr-adevar, daca ei fac apel, sigur ca pana la urmatorul proces vor avea tot dreptul sa le cante. Dar la urmatorul proces vor fi calcati in picioare ! Repet, legea si dreptatea sunt de partea mea, ei sunt doar obraznici si de data asta vor pierde si bani, pentru ca avem dovezi clare. Din 1972 au luat drepturi de autor, declaratiile la UCMR erau facute cu mana lui Kappl. Kappl a scris, noi doar am iscalit, Kappl era cel care le scria pe toate pentru ca avea un scris frumos, superb, cu litere foarte clare, citete”, a declarat Nicu Covaci.

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …