Regal folcloric la Ştefan cel Mare

Sâmbătă, satele ce înconjoară podul de piatră de la Cănţălăreşti au răsunat de melodiile măiestrit interpretate de Orchestra “Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

stefan-cel-mare3

 

Cântecele au curs unul după altul, spre bucuria miilor de spectatori adunaţi. Alături de Nicolae Ciubotaru, Mihaela Gurău, Anişoara Dabija şi Lidia Bejenaru, Orchestra “Lăutarii” a venit la Ştefan cel Mare şi cu un interpret de excepţie al Moldovei, Ion Paladi, care a cântat cum ştie el mai bine, piesele despre Basarabia făcându-i pe spectatori să lăcrimeze.
“Lăutarii”, orchestra fără de pereche în tot spaţiul românesc, a interpretat numeroase melodii, iar dirijorul Nicolae Botgros a susţinut un moment de virtuozitate la vioară, smulgând ropote de aplauze. El a prezentat melodii de neuitat, pe care a mărturisit că le cântă încă din copilărie. Recitalul său s-a încheiat cu Ciocârlia, la care cei prezenţi au strigat într-un glas: “Bravo!”.

Înainte de spectacol, preoţii din comună au oficiat o slujbă de pomenire, ţinând cont că pe 2 iulie s-au marcat 512 ani de la moartea marelui voievod Ştefan. În acest cadru, a fost lansat cel de-al doilea volum al monografiei comunei, apoi pe scenă a urcat grupul Sonora, din Ştefan cel Mare. De la sărbătoare nu a lipsit pictorul Traian Nica, originar din comună, care a ţinut să prezinte o expoziţie cu lucrările sale.
Şi în acest an, cei prezenţi au avut parte de un festin culinar, gospodinele comunei pregătind pentru eveniment peste 50.000 de sarmale.
“A devenit o tradiţie această sărbătoare şi, de la an la an, am încercat să corectăm ceea ce nu e bun. Sperăm ca toată lumea să se fi simţit bine. La sărbătoarea de la Ştefan cel Mare, gospodinele locului au pregătit sute de oale cu sarmale. Avem peste 40 de gospodării unde s-a muncit pentru bucatele care au fost servite în timpul spectacolului”, a mai spus primarul Moraru.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …