miercuri, 27 octombrie , 2021

Regal folcloric pentru vasluieni!

Moldoveanul Gabriel Nebunu este câstigãtorul Marelui Trofeu al Festivalului “Cântec drag din plai strãbun”, editia a XIII-a. Tânãrul a cucerit juriul si publicul cu prezenta sa tonicã, calitãtile vocale si miscãrile de dans popular. Alãturi de Gabriel Nebunu, zeci de artisti (solisti vocali, intrumentisti, grupuri vocale si ansambluri folclorice) au fost premiati pentru performante. S-au acordat mentiuni, premii speciale, premii I, II si III si premii exceptionale.

folclor

 

Pentru momentele artistice puse în scenã, participantii au fost rãsplãtiti cu numeroase premii. Marele câstigãtor al Festivalului “Cântec drag din plai strãbun”, editia a XIII-a, Gabriel Nebunu, I-a multumit, în primul rând, lui Dumnezeu pentru acest premiu.

Un alt premiu important, din partea Centrului de Creatie, a fost decernat Denisei Viziru. Este un copil talentat si foarte generos. La unul dintre concursurile locale, a primit un premiu în bani, dar a ales sã îl ofere copiilor care nu sunt la fel de norocosi ca si ea. Face parte din Ansamblul “Floarea dorului”, coordonat de profesorul Adrian Cãlin.

Cele douã zile în care s-a desfãsurat festivalul, sâmbãtã si duminicã, au fost un adevãrat regal folcloric pentru vasluieni. Sala mare a Casei de Culturã a fost plinã de iubitori ai muzicii populare românesti. “S-au depus eforturi foarte mari pentru organizarea acestui eveniment. Sunt multi cei cãrora trebuie sã le multumesc, dar în special domnului primar, pentru cã m-a sprijint în acest demers. Multumesc, de asemenea, si Centrului de Creatie, care ne-a fost alãturi. Nu în ultimul rând, multumesc tuturor celor care au venit, din judet si din întreaga tarã. Sper ca vasluienii sã se fi bucurat la fel de mult ca noi de acest eveniment”, a spus Ion Bordeianu, directorul Casei de Culturã.

 

Sursa:ziare.com

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …