miercuri, 8 februarie , 2023

Restaurantul Aroma închis, după ce concurența ar fi infiltrat clienți fără certificat!

MISIUNE LA LUMINA FARURILOR… Restaurantul Aroma s-a alăturat, începând de sâmbătă, zecilor de localuri din municipiul Vaslui închise de Poliție ca urmare a nerespectării măsurilor sanitare. Oamenii legii au acționat “noaptea, ca hoții”, când niciun angajat al unității nu mai era prezent, și au pus sigiliu pe ușile de la intrare. S-a ajuns în această situație după ce la un control efectuat vineri seara, echipajele de poliție au găsit un client care nu avea certificatul digital asupra sa. Sutele de clienți care au trecut pragul acestui restaurant în ultimele două luni pot depune mărturie că nimeni nu era lăsat să intre dacă nu avea documentul respectiv. Și atunci cum s-a ajuns la închiderea localului? Ei bine, se pare că persoana respectivă ar fi prezentat la intrare certificatul digital al altcuiva. Cum personalul unității nu are voie să-și legitimeze clienții, acesta a fost lăsat să intre și să se așeze la masă. La scurt timp, în unitatea respectivă și-au făcut apariția mai multe echipaje de poliție care au verificat fiecare certificat în parte. Când au ajuns la clientul cu pricina, acesta le-ar fi declarat oamenilor legii că nu deține un astfel de document. Constatând abaterea deosebit de “gravă”, polițiștii au revenit a doua zi și au pus sigiliu pe cele două uși de la intrare, dând posibilitatea restaurantului să facă doar livrări la domiciliu. Acest incident ne arată cât de ușor poate fi distrusă o afacere. Pentru că azi, oricine din Vaslui care vrea să își doboare concurența, poate regiza o astfel de acțiune. Trimite în localul cu care se află în competiție o persoană care deține un certificat care nu îi aparține, cineva din exterior anunță Poliția, iar la două abateri constatate se oprește activitatea.

În cazul restaurantului Aroma din dealul Copoului, măsura de a închide unitatea este de-a dreptul revoltătoare! Tot scandalul a pornit vineri seara, când mai multe echipaje de Poliție și jandarmi au descins în interiorul localului, pentru a-i verifica pe clienți la certificatul digital. Unul dintre acești clienți, care la intrare prezentase angajaților acel certificat, le-a spus oamenilor legii că nu deține, de fapt, documentul. Probabil, clientul respectiv avea certificatul unei alte persoane, iar de frică să nu fie prins cu falsul, a declarat că nu are acel cod QR. Organele de control le-au pus în vedere angajaților că se vor lua “măsurile prevăzute de lege”, fără a le spune concret ce trebuie să facă. De față cu clienții, angajații restaurantului, dar și cu avocatul reprezentantului legal al societății, polițiștii s-au ferit să precizeze care sunt aceste măsuri și ce trebuie să facă aceștia pentru a nu se mai întâmpla un astfel de incident.

Sâmbătă seara, în jurul orei 21:00, forțele de ordine, în jur de 15 polițiști și jandarmi, au revenit la restaurantul cu pricina. Au așteptat în autospeciale până când s-a dat stingerea și toți angajații au plecat acasă. În timp ce ieșeau pe poartă, ospătarii, bucătarii și ceilalți colegi ai lor au fost flancați de o parte și de alta a aleii de polițiști și jandarmi. “Parcă suntem la pușcărie”, a spus un angajat al restaurantului. Trebuie precizat că și sâmbătă seara, de când au sosit echipajele de poliție și până la terminara programului, prezent la fața locului a fost și avocatul societății, care a încercat să vorbească cu oamenii legii, să afle ce măsuri urmează a fi luate, însă acesta a fost total ignorat de angajații IPJ. După ce s-a dat stingerea și toată lumea a plecat acasă, polițiștii s-au apucat de pus sigilii pe ușile și porțile de la intrarea în restaurant. Fiind întuneric, aceștia și-au poziționat autospecialele cu farurile spre clădire, în așa fel încât toți cei care treceau prin zonă s-au oprit să se minuneze de misiunea polițiștilor. Zeci de unități de alimentație publică din municipiul Vaslui au fost închise în maniera aceasta în ultimele trei săptămâni, chiar dacă unii administratori nu au comis nicio abatere de la lege, iar alții s-au aflat la prima abatere. În cazul lor, polițiștii vasluieni au arătat zero clemență, chiar cu riscul de a trimite în șomaj sute de angajați. În privința acestor oameni, legea se aplică doar în litera, nu și în spiritul ei. Potrivit unor surse, ordinul de a închide tot ce mișcă în municipiul reședință de județ a stârnit revoltă chiar și în rândul polițiștilor. Mai mulți polițiști de la Ordine Publică ar fi refuzat să participe la astfel de acțiuni, conștientizând probabil abuzurile pe care le săvârșesc.

Sursa : https://www.vremeanoua.ro/ipoteza-socanta-restaurantul-aroma-inchis-dupa-ce-concurenta-ar-fi-infiltrat-clienti-fara-certificat-foto-video/

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …