duminică, 3 decembrie , 2023

Rezultat remarcabil la Campionatul Mondial de șah pentru vasluianul Eduard Prisăcaru

În orașul Batumi, Georgia, s-a organizat Campionatul Mondial de șah la care a participat și vasluianul Eduard Priscaru. Tânărul sportiv a ocupat locul 5, fiind recopensat cu o cameră video.

În orașul Batumi, Georgia, s-a organizat Campionatul Mondial de șah, la care vasluianul Eduard Prisecaru a ocupat un admirabil loc 5, cu 7 puncte, la egalitate cu medaliatul de bronz, pe care l-a învins. La competiția de șah au participat mulți șahiștii iscusiți din țări precum Armenia, Gergia, Rusia și spațiul fostei Uniunii Sovietice etc. Tineri de înaltă valoare, cu medii ELO între 2.400 și peste 2.600 de puncte. Ștefan Prisăcaru a primit, pentru locul 5, o cameră video performantă (sunt premiați primii cinci clasați). Dacă la blitz a terminat pe locul 5, la șah rapid a ocupat poziția a șaptesprezecea.

Viceprimarul municipiului Vaslui, Lucian Braniște, i-a dedicat un mesaj, pe pagina de socializare: „Încă un rezultat remarcabil pentru vasluianul Eduard Prisăcaru zilele acestea. Tânărul sportiv a participat în perioada 5-12 iunie 2023 la Campionatul Mondial de Șah și Blitz pentru junior desfășurat în Batumi, Georgia, unde a obținut un remarcabil loc 5 la blitz, cu atât mai mult de admirat, cu cât, în competiție au participat sportivi valoroși la această categorie. Primăria Municipiului Vaslui și Consiliul Local Vaslui au aprobat, în luna mai, acordarea unui sprijin financiar necesar participării la acest campionat, astăzi venind și rezultatele. Îl felicit pentru rezultatul obținut și îl asigur că va beneficia și pe viitor de tot sprijinul necesar pentru a aduce cât mai multe premii pentru el și municipiul pe care îl reprezintă. Succes și în viitoarele competiții!”.

Sursa:

Rezultat remarcabil la Campionatul Mondial de șah pentru vasluianul Eduard Prisăcaru

 

Vezi si

Ziua Nationala va fi sarbatorita la Vaslui

Primăria Vaslui organizează spectacole de Ziua Națională doar  cu artiști și formații locale, în afirmare: Printre …

Comments are closed.