marți, 27 septembrie , 2022

Robert Dediu este în afara oricãrui pericol – foto si articol – vrn.ro

Andrei Robert Dediu, copilul care a ajuns în stare gravã la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iasi, în urma unui accident rutier, este în afara oricãrui pericol. Medicii spun cã minorul a fost mutat din sectia de Terapie Intensivã într-un salon al sectiei de Chirurgie Pediatricã si cã are o stare generalã bunã, dar mai are nevoie de mai multe zile de spitalizare pentru a se reface complet. De asemenea, medicii ieseni spun cã viata lui Robert Dediu a fost salvatã de interventia chirurgicalã a medicilor vasluieni, înainte ca acesta sã fie transferat la Iasi. Între timp au fost adusi la audieri cei doi soferi implicati în accidentul rutier. În urma cercetãrilor efectuate se va stabili cine se face vinovat de producerea evenimentului rutier.

robert dediu accident

Dupã interventia chirurgicalã de la Vaslui, în urma cãreia medicii i-au scos splina, acesta a fost transferat, cu un elicopter SMURD, la Spitalul “Sfânta Maria” din Iasi. A fost internat în sectia de Terapie Intensivã, dar, ieri, medicii l-au transferat în sectia de Chirurgie Pediatricã deoarece starea copilui este din ce în ce mai bunã. “Copilul are o stare generalã bunã si, de când a ajuns în spitalul nostru, a avut o evolutie favorabilã. A fost deja transferat în sectia de Chirurgie Pediatricã, dar copilul mai are nevoie de spitalizare pânã când va fi pus pe picioare. Sincer, a avut sansã la viatã si datoritã interventiei prompte a medicilor de la Spitalul Judetean Vaslui, care l-au operat înainte de a fi transferat la Iasi”, spune medicul Tamara Solange Rosu.

În tot acest timp, ancheta politistilor continuã pentru a se stabili, cu exactitate, cine se face vinovat de producerea accidentului. Deocamdatã, cei doi soferi implicati în tragicul eveniment rutier au fost adusi la audieri. Abia iesise de la scoalã si se îndrepta spre casã când, un sofer neatent l-a smuls, pur si simplu, de pe trotuar si l-a târât sub masinã. Este povestea incredibilã a lui Andrei Robert Dediu, copilul de nici 10 ani, care a ajuns în stare criticã la spital, victimã a unui accident rutier. Sansa minorului a fost faptul cã teribilul accident a avut loc la câtiva pasi de Spitalul Judetean Vaslui, astfel cã acesta a fost adus repede în sectia Primiri Urgente si transferat apoi în sala de operatie.

Declaratiile martorilor, dar si imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arãtat, cu exactitate, cum s-a petrecut totul. Valentina Gârjan, de 56 de ani, din municipiul Vaslui, a parcat autoturismul pe una dintre benzile strãzii Stefan cel Mare, pe sensul de iesire din oras, în apropierea Spitalului Judetean Vaslui. A plecat sã-si rezolve ceva treburi personale. La întoarcere a plecat de pe loc si, fãrã sã se asigure, a intrat pe a doua bandã de mers semnalizând stânga, cu intentia de a intra pe celãlalt sens de deplasare. La câteva secunde în spatele ei, pe trecerea de pietoni, s-a angajat în traversare si Andrei Robert Dediu. Copilul s-a asigurat, apoi a trecut ambele sensuri de mers. A ajuns pe celãlalt trotuar ca, la interval de câteva secunde, sã fie lovit în plin de o autoutilitarã… Citeste mai mult! Click aici

Sursa: Vremea Noua

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …