Vânzările de dulciuri se triplează în luna decembrie, perioada Crăciunului generând un consum de peste 7,4 milioane de kilograme de dulciuri în România, potrivit unui studiu realizat de producătorul polonez de biscuiţi, napolitane şi crackers Dr. Gerard.
Potrivit studiului realizat de Dr. Gerard, tendinţele de consum arată că în ultima lună a anului vânzările de dulciuri în România se triplează, acest trend fiind puternic susţinut şi de lansarea produselor sezoniere.
Cele mai mari creşteri, între 158% şi 520% faţă de luna noiembrie, au fost înregistrate la praline, figurinele de ciocolată şi produsele sezoniere.
„În România, cele mai căutate arome pentru sărbătorile de iarnă sunt cele de măr copt, alături de combinaţia măr şi scorţişoară. Aroma de cuişoare şi citrice este de asemenea printre favorite”, declară Otilia Stanciu, Country Manager la Dr. Gerard România, potrivit Mediafax.
Sursa:romaniatv.net