S-a dat startul concursului „Sat European de Tineret 2024”

Guvernanța programului European Youth Village a anunțat lansarea apelului la candidaturi pentru titlul de „Sat European de Tineret 2024”. Această inițiativă oferă oportunitatea comunităților din România să își promoveze valorile și să își dezvolte potențialul prin implicarea tinerilor.

Orice sat sau comună din România poate candida pentru acest titlu, iar candidatura trebuie depusă de către un grup informal de tineri format din minimum 5 membri cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani. Candidatura trebuie susținută de autoritățile publice din UAT-ul pe raza căruia se află satul sau comuna candidată, prin semnarea unei scrisori de susținere.

În anul în care poartă titlul de Sat European de Tineret, tinerii sunt sprijiniți de comunitatea programului European Youth Village prin activități de mentorat, traininguri și ateliere pentru membrii grupului de inițiativă a tinerilor. Aceste activități îi ajută pe tineri să mobilizeze și să implice alți tineri din comunitate, precum și să acceseze finanțări pentru activitățile planificate în sat.

Această inițiativă oferă oportunitatea comunităților să își dezvolte potențialul prin implicarea tinerilor și să își promoveze valorile la nivel european. Este un pas important în direcția dezvoltării comunităților rurale și a implicării tinerilor în viața comunității.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru titlul de Sat European de Tineret 2024 este 30 iunie 2023, ora 23:59. Este o oportunitate unică pentru comunitățile din România să își facă cunoscute valorile și să își dezvolte potențialul prin implicarea tinerilor.

Vezi si

Greva de la casele de pensii s-a încheiat

Reprezentanții Blocului Național Sindical împreună cu reprezentanții angajaților din Casa Națională de Pensii Publice au …

Comments are closed.