S-a descoperit muniție neexplodată din Al Doilea Război Mondial în curtea Primăriei din Duda-Epureni

Descoperirea a două elemente de muniție neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a dus la intervenția unei echipe pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui.

Primul element a fost găsit de muncitorii care efectuau lucrări cu un buldoexcavator în curtea Primăriei comunei Duda-Epureni, iar al doilea a fost descoperit de pirotehniști chemați la fața locului.

Echipa de intervenție a izolat zona și a început cercetările pentru a vedea dacă mai sunt îngropate și alte elemente de muniție. După aproximativ o oră și jumătate, pirotehniștii vasluieni au mai găsit încă un proiectil. Cele două elemente de muniție, o bombă pentru aruncător și un proiectil perforant trasor, au fost transportate la un depozit special construit pentru a fi distruse la o dată ulterioară într-un poligon special amenajat.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui recomandă cetățenilor să nu miște elementele de muniție descoperite, să nu încerce să le dezmembreze sau să le demonteze și să nu le predea la operatorii economici. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu folosească elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente și să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite. De asemenea, este important să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite.

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …

Comments are closed.