miercuri, 8 februarie , 2023

Salarii mărite în administraţia locală cu 12%

Salariaţii din Primăriile Vaslui şI Negreşti vor primi la leafă cu 12% mai mult, începând cu această lună.

 

bani-lei-romanesti-web1

 

 

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a atras atenţia cu privire la nivelul redus de salarizare din administraţia publică locală. Edilul a precizat că, în ultimele luni, mai mulţi salariaţi din instituţia pe care o conduce au ales să plece în domenii mai bine plătite.

„Chiar am studiat recent propunerea legislativă de salarizare a bugetarilor. Sunt nişte grile acceptabile, dar până la punerea în aplicare a acestei legi avem posibilitatea de a le acorda salariaţilor o majorare de 12%, dacă se întrunesc cumulativ nişte condiţii. La Primăria Vaslui sunt îndeplinite aceste condiţii, motiv pentru care salariile vor fi majorate”, a declarat Vasile Pavăl. Potrivit primarului, majorarea va fi acordată începând cu această lună. Pavăl ştie că nu este foarte mare, dar reprezintă un prim pas spre stoparea migraţiei forţei de muncă din sistem. Primăria Vaslui dispune de sumele necesare pentru aplicarea majorării, fără a avea nevoie de o rectificare bugetară.

Majorări salariale cu 12% vor fi şi pentru salariaţii din Primăria Negreşti. „Este pentru prima dată după şase ani de zile, când salariile sunt majorate pentru angajaţii Primăriei Negreşti. Salariile sunt şi aşa destul de mici, dar pentru angajaţi orice majorare este importantă, mai ales că din 2009, de când au fost acele tăieri salariale, la noi în instituţie nu au mai fost creşteri. Sunt mulţi colegi care au salariul foarte mic deşi au studii superioare sau lucrează de 20 – 25 de ani în primărie. S-a ajuns cu salariile la nivelul cel mai de jos şi de aceea această majorare este foarte importantă”, a declarat Gelu Papuc, lider de sindicat la Primăria Negreşti.
Acesta consideră că un salariu de aproximativ 500 de euro ar fi unul potrivit pentru angajaţii din administraţia publică locală şi totodată motivant pentru cei care doresc să activeze în acest someniu. Angajaţii aşteaptă şi noua lege a salarizării, care ar putea reduce decalajele din sistem.

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …