Șanse minime de recuperare a banilor pentru vasluienii țepuiți de Bismobil Kitchen. Moldoveanul Mihail Saran a vrut sã fugã de douã ori

Pentru vasluienii țepuiți de firma Bismobil Kitchen sansele de recuperare a banilor devin tot mai mici.

 

Mai mult, administratorul moldovean Mihail Șaran încearcã sã fugã din tarã si sã scape de rãspunderea penalã. Astfel, dupã ce a încercat sã fugã si a fost retinut pe aeroportul din Chisinãu, Saran face o nouã încercare de a scãpa de rãspundere dupã ce a aflat cã magistratii Curtii de Apel Chisinãu vor sã-l plaseze în arest preventiv. Conform stirilor din tara vecinã, Saran a asteptat verdictul într-un parc din capitala Moldovei apoi si-a desfãcut brãtara electronicã de monitorizare si a fugit, a fost îndelung cãutat de politisti si prins dupã o sãptãmânã. De partea cealaltã, nici pãgubitii nu au stat degeaba sã astepte deciziile anchetatorilor. Pe retelele de socializare au fost deja create grupuri si se discutã inclusiv de un proces colectiv. Un astfel de proces ar fi unul de duratã si cu un numãr foarte mare de pãgubiti tinând cont cã, pânã în prezent, au fost înregistrate aproximativ 1.600 de persoane pe aceste grupuri.

 

Apar tot mai multe amãnunte legate de activitatea Bismoil Kitchen, firma condusã de moldoveanul Mihai Saran si acuzatã cã ar fi dat tepe de sute de mii de euro clientilor sãi. În schimb, clientii au tot mai mici sanse sã-si recupereze banii, tinând cont de faptul cã acestia au dispãrut din conturile firmei iar administratorul moldovean a încercat deja sã fugã, de douã ori, de rãspundere. Prima datã, Saran a fost retinut pe aeroportul din Chisinãu când încerca sã fugã din tarã. A doua oarã, Saran a reusit sã fugã si a fost prins abia dupã o sãptãmânã. Aflase cã magistratii Curtii de Apel Chisinãu vor sã emitã, pe numele lui, mandat de arestare preventivã, astfel cã si-a defsãcut brãtara electronicã de monitorizare, si-a schimbat hainele si apoi a fugit. De asemenea, pe retelele de socializare, pãgubitii au creat grupuri de discutie. Una dintre discutii este legatã de un proces comun împotriva firmei lui Mihail Saran. De asemenea, o altã discutie este legatã de sesizarea DIICOT, tinând cont de valoarea prejudiciului, calculat, pânã acum, la 4.000.000 de lei. Conform anchetatorilor, au fost înregistrate, pânã în prezent, peste 130 de persoane pãgubite. Printre pãgubiti se numãrã si câtiva vasluieni care ar fi achizitionat mobilã direct din magazinele din Iasi. De asemenea, pe surse am aflat cã descinderile politistilor, de la începutul anului, la Vaslui, au vizat firme care ar fi avut relatii economice cu firmele controlate de Saran si asociata lui, Adriana Brasoveanu. De asemenea, sansele ca pãgubitii sã-si recupereze banii sunt minime tinând cont si de faptul cã, din conturile firmei lui Saran s-au evaporat peste 2.000.000 de euro. Suma ar reprezenta avansurile achitate de cãtre pãgubiti, avansuri ce porneau de la 6.000 de euro pentru un mobilier de bucãtãrie.

Vezi si

40 milione de lei pentru modernizarea a două drumuri din Județul Vaslui

Două drumuri județene din județul Vaslui vor fi reabilitate cu finanțare prin Programul Național de …