marți, 27 septembrie , 2022

Săptămâna mobilităţii europene!

Până pe 22 septembrie, bârlădenii sunt invitaţi să renunţe la maşini, să meargă pe jos, să pedaleze ori să folosească mijloacele de transport în comun, pentru a arăta că ajută la reducerea poluării. Iniţiativa face parte din cadrul campaniei anuale desfăşurate încă din 2002 sub denumirea de „Săptămâna mobilităţii europene”, care îşi propune să promoveze formele alternative de transport ecologic, atrăgând atenţia că mobilitatea îmbunătăţeşte calitatea vieţii în oraşe şi, în acelaşi timp, reduce poluarea aerului şi pe cea fonică, precum şi numărul accidentelor şi pe cel al persoanelor obeze.

bicla_53397500

 

„Săptămâna mobilităţii europene a fost introdusă în 2002, la iniţiativa Direcţiei Generale pentru Mediu şi Transport din cadrul Comisiei Europene, pentru a-i determina pe şoferi să renunţe măcar o săptămână la maşinile poluante în favoarea unor mijloace de transport ecologice. La Bârlad, ca de altfel în toată Europa, campania a început pe 16 septembrie, cu un concurs organizat pentru prichindeii de grădiniţă şi elevii din ciclul primar, la teatrul de vară din Grădina Publică, unde au fost invitaţi să vină cu rolele şi bicicletele. Vrem să-i învăţăm că mersul pe jos este mai sănătos decât mersul cu maşina. Ne-am fi dorit ca, în cadrul campaniei, să avem un moment de întrerupere a circulaţiei rutiere, însă deja se circulă greu în Bârlad, aşa că nu s-a putut. Vom face, în schimb, închiderea săptămânii mobilităţii cu un concurs de biciclete pe aleile principale ale Grădinii Publice. Activitatea va începe la ora 10.30 şi va putea participa oricine doreşte”, a declarat Gabriela Popovici, din cadrul Serviciului de Gospodărie Comunală al Primăriei Bârlad.
Bârladul a desfăşurat activităţi în cadrul acestei campanii şi în 2014, când a fost organizat un concurs de mers pe role şi pe bicicletă, tot în Grădina Publică.

Sursa:obiectivvaslui.ro

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …