Scăpăm de Covid: incidența cumulativă în județ este de 0,53 la mia de locuitori! (FACSMIL)

HAI CU VACCINAREA!… În județul Vaslui, rata incidenței cumulative Covid 19 scade vertiginos, semn că vaccinarea populației își face efectul. Rata incidenței era pe tot județul Vaslui de 0,53 la mia de locuitori! Persoane vaccinate în județ, în ultimele 24h – 138. Pe țară, județul Vaslui se află printre cele 25 de județe care sunt în zona verde. DSP Vaslui continuă vaccinarea în tot județul, intenționând ca în cursul săptămânii să demareze, în funcție de câți medici vor fi dispuși să lucreze în Centrele de Vaccinare din județ, un maraton al vaccinării, așa cum se derulează în mai toate orașele mari ale României. Populația dă semne că a înțeles că trebuie să respcte toate regulile impuse pentru protejare. Polițiștii, jandarmii și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un spațiu privat (interiorul unei spălătorii auto), din municipiul Vaslui, cu participarea unui număr mare de persoane. Urmarea se știe: s-au dat amenzi, iar spațiul a fost închis.

Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi, 03 mai 2021, conform informațiilor oferite ieri de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel: 15.703 de cazuri confirmate cu noul coronavirus în total în județ, într-un an și jumătate de pandemie, din care 6.550 de internări. Acum sunt 111 de persoane internate în spital, dintre care 98 pe secții (asimptomatici 0, forme ușoare 3, forme medii 47, forme severe 48) și 13 în ATI (intubați 0, pe masca CPAP 3). În total, până acum de la debutul pandemiei, sunt 489 de persoane decedate, 14.967 de persoane vindecate. În prezent sunt în total 167 de persoane pozitive la domiciliu. La nivelul județului Vaslui, dintr-un număr total de 28 de paturi ATI mai sunt disponibile 10 paturi. Rata incindenței cea mai mare din județ este la Băcani și Grivița, cu 2,23 incidența Covid la mia de locuitori, mai precis la Băcani sunt 7 bolnavi și la Grivița 8. La Bârlad rata incidenței cumulative a ajuns 1,23 la mia de locuitori, având 85 de bolnavi. Ca număr, 6 localități sunt cu rata incidenței între 1,5 – 2,23/1000 de locuitori, 8 localități între 1 și 1,5/1000 de locuitori, între 0,1 și 1,0/1000 de locuitori sunt 45 de localități și 27 de localități au incidența zero, având deci și 0 cazuri de infectare. Este de remarcat comuna Șuletea, care acum 21 de zile avea incidența cea mai mare din județ, 10,25/1000 de locuitori și, dacă regulile au fost respectate și locuitorii au înțeles importanța vaccinării, acum nu mai există niciun caz de infectare cu Covid-19.

Poliția în acțiune: amenzi de aproape 18 000 de lei

Peste 160 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat în ultimele 24 de ore, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19.

„În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Județean Vaslui și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost derulate 6 misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiindvizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele destinate transportului de persoane. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 395 de persoane, peste 115 de obiective/locații de interes și societăți comerciale, precum și peste 60 de mijloace de transport persoane.”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Petrecere spartă de mascați, în prima zi de Paște!

Echipele de control au depistat 22 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de 17.750 lei. Totodată, polițiștii au depistat și două persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, acestea fiind sancționate cu avertisment.

„În cursul zilei de ieri, 2 mai, începând cu ora 14:00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un spațiu privat (interiorul unei spălătorii auto), din municipiul Vaslui, cu participarea unui număr mare de persoane. Ca urmare a celor constatate, polițiștii care au descins la fața locului au aplicat față de organizatorul evenimentului și față de participanții identificați că nu respectau măsurile individuale de protecție un număr de 14 sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 8.750 lei.”, a mai precizat Bogdan Gheorghiță.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/scapam-de-covid-incidenta-cumulativa-in-judet-este-de-053-la-mia-de-locuitori-facsmil/

Vezi si

Jumătate din UAT-urile din județ, niciun caz de coronavirus în ultimele două săptămâni!

Nu mai puțin de 43 de comune din totalul de 86 de unități administrativ teritoriale …