miercuri, 27 octombrie , 2021

Școlile vasluiene în programul național “Eco Junior” – 2016

16 unități de învățământ din județul nostru s-au înscris la proiectul de mediu derulat de asociația “Drumeții Montane”.

SANYO DIGITAL CAMERA

Unul dintre cele mai importante programe de mediu care se desfășoară la nivel național și care are ca obiectiv principal educarea copiilor în spirit ecologic, “Eco Junior”, se derulează și în acest an. Până la această dată s-au înscris un număr record de instituții de învățământ, peste 540. Printre acestea se numără și 16 școli din județul nostru. Cele mai multe participante sunt din Buzău (43), Dâmbovița (39) și Galați (36), iar cele mai puține, din Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Tulcea – câte 3, și Harghita – 2.
Anul trecut, în acest proiect s-au înscris zece școli din județul nostru.
Prin derularea proiectului “Eco Junior” se mai urmărește promovarea unei atitudini de respect față de mediul înconjurător, sensibilizarea copiilor pentru protecția ecosistemelor, dezvoltarea spiritului ecologic, cercetarea, studierea, exploatarea și apărarea mediului și elaborarea unor programe culturale de către profesorii implicați, împreună cu voluntarii asociației “Drumeții Montane”.

În cadrul proiectului se desfășoară activități ce variază în funcție de vârsta elevilor și în urma cărora copiii dobândesc importante cunoștințe ecologice și un atașament deosebit față de natură.
Cei care doresc să se înscrie în cadrul proiectului o pot face până la sfârșitul lunii aprilie, completând formularul care poate fi descărcat de la adresawww.ecojunior.drumetiimontane.ro

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …