Sindicalistii din Sanatate se pregatesc de greva generala

Peste 5.000 de sindicalişti din sănătate, veniţi din întreaga ţară, au protestat la Bucureşti, avertizând autorităţile că este ultima acţiune înainte de a declanşa greva generală, dacă nu le sunt respectate obligaţiile asumate şi nu se acordă toate drepturile salariale.

Protestatarii au mărşăluit prin capitală şi au organizat mitinguri în faţa Guvernului, în Piaţa Revoluţiei şi în faţa Palatului Parlamentului.

Reprezentanţii Federaţiei „Solidaritea Sanitară” solicită parlamentarilor şi autorităţilor din sănătate onorarea obligaţiilor privind adoptarea noii legi a salarizării, în forma negociată.

Pe de alta parte, Guvernaţii spun că măresc medicilor salariul cu 8%, insa sindicalistii declara ca majorarea de 8 procente se va face în două tranşe, si în continuare sunt plătiţi la jumătatea tariful orar în timpul gărzii.

Reprezentanţii Federaţiei anunţă că au trimis guvernului un acord de procedură pentru greva generală, la care autorităţile trebuie să răspundă în cinci zile. În caz contrar vor considera că acordul este acceptat tacit şi vor declanşa greva generală.

Vezi si

Pățania jenantă a unui vasluian. S-a urcat pe o poartă înaltă de peste 6 metri și nu s-a mai putut da jos

  Un bărbat din Bârlad le-a dat de lucru noaptea trecută pompierilor din oraș, după …

Comments are closed.