Solutie ineditã la Judecãtoria Husi: bãrbatul acuzat de violentã domesticã va sta în spatele casei, iar femeia în fatã!

Judecãtorii sunt nevoiti sã dea dovadã de… creativitate, atunci când trebuie sã stabileascã limitele în privinta ordinelor de protectie în cazurile de violentã domesticã. Una dintre situatii s-a petrecut recent la Judecãtoria din Husi, unde a fost solutionat cazul unei familiei din comuna Drânceni.

Cum individul agresor nu avea unde sã locuiascã în afara cãminului conjugal, judecãtorii au transat situatia într-un fel inedit: au lãsat atât victima, cât si agresorul în aceeasi locuintã, dar i-a impus bãrbatului sã stea doar în încãperile din partea din spate a casei, iar femeia sã ocupe partea din fatã a imobilului, inclusiv bucãtãria, au mentionat magistratii. Prevãzãtoare, pentru ca cei doi sã nu cumva sã se încaiere dacã se întâlnesc prin curte, instanta a dispus ca agresorul sã nu se apropie la mai putin de 5 metri de femeie. Ordinul de protectie va fi valabil 6 luni de zile. Avocatii spun cã este doar un exemplu de solutie pe care judecãtorii trebuie sã o gãseascã în asemenea cazuri cu multe aspecte sensibile.

Citește mai mult: https://www.vremeanoua.ro/solutie-inedita-la-judecatoria-husi-barbatul-acuzat-de-violenta-domestica-va-sta-in-spatele-casei-iar-femeia-in-fata/

Vezi si

Cardurile sociale, pregătite pentru a doua alimentare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat programul după care se va vira a …