miercuri, 27 octombrie , 2021

Spectacol de excepţie la Fălciu

Timp de câteva ore, locuitorii comunei Fălciu au asistat la un spectacol de poveste oferit de tinerii interpreţi ai Şcolii de arte “Valeriu Hanganu” din Cantemir, R. Moldova.

falciu

 

La sfârşitul săptămânii trecute, la invitaţia primarului comunei Fălciu, Neculai Moraru, artişti şi profesori de la Şcoala de arte “Valeriu Hanganu”, din oraşul Cantemir, Republica Moldova, au vizitat localitatea din sudul judeţului nostru şi le-au oferit sătenilor un spectacol de neuitat. Întâlnirea cu fraţii de peste Prut s-a dovedit a fi foarte emoţionantă, iar prestaţiile tinerilor artişti, de-a dreptul divine, spectatorii veniţi în număr impresionant de mare aplaudându-i în picioare.

“Dorinţa noastră este mai de mult, de a forma copiii şi de a-i învăţa să cânte la un instrument muzical. Încă de când am achiziţionat cu fonduri europene, prin Măsura 3.2.2, instrumente muzicale şi costume populare, m-am tot gândit la un schimb de experienţă, în ideea de a învăţa şi noi ceea ce fac fraţii noştri de peste Prut de foarte mult timp. Mergând la doamna Verginia Boncev, directoarea Şcolii de arte «Valeriu Hanganu», din oraşul Cantemir, ea a acceptat să ne ajute cu specialişti care să-i înveţe şi pe copiii noştri să cânte la un instrument muzical. În acest mod s-a înfiripat colaborarea. Acest spectacol şi această întâlnire cu fraţii noştri de dincolo de Prut nu sunt întâmplătoare. Aşa cum au făcut cei de la Cantemir, un orăşel cu 4.000 de locuitori, putem face şi noi în Fălciu, o comună cu 6.000 de locuitori. Avem şi noi copii frumoşi şi deştepţi. Cu ajutorul profesorilor basarabeni, sperăm într-o colaborare între Liceul tehnologic din Fălciu şi Şcoala de muzică şi arte «Valeriu Hanganu». Vom încerca să întocmim un protocol cu şcoala din Cantemir, astfel ca profesorii de acolo să vină, la sfârşit de săptămână, să facă ore de pregătire cu o serie de copii din comuna noastră”, a declarat primarul Neculai Moraru.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …