miercuri, 8 februarie , 2023

Speriați de facturile mari la apă, vasluienii se înghesuie să repare instalațiile din subsolurile blocurilor

Facturile mari la apa potabilă determină tot mai multe asociații de proprietari din municipiul Vaslui să ia măsuri. Locatarii solicită SC Aquavas să intervină în subsolurile blocurilor și să repare instalațiile pentru a reduce pierderile. Problema este că numărul solicitărilor este din ce în ce mai mare, iar societatea nu face față. În anii următori, tariful la apă va crește cu procente între 3 – 5%, iar la canalizare creșterile vor si situate între 4 – 25%. 

Tot mai multe asociații de proprietari din municipiul Vaslui au început să facă demersuri pentru curățarea subsolurilor și repararea instalațiilor de apă potabilă. Inițiativa locatarilor este motivată de diminuarea la maxim a pierderilor și, astfel, valoarea facturilor din fiecare lună să fie mai mică. Problema este că în ultima perioadă sunt tot mai multe solicitări în acest sens, iar echipele specializate din cadrul SC Aquavas Vaslui nu fac față.

„Sunt solicitări de la asociațiile de locatari, pentru a interveni în subsolurile blocurilor pentru reducerea pierderilor. Problema este că toți vin la SC Aquavas, deși sunt și alte firme care lucrează în domeniu. Noi încercăm pe cât posibil să onorăm toate aceste cereri”, a spus Romică Huhurez, directorul SC Aquavas Vaslui.

În cursul anului 2022, consumul maxim din municipiul Vaslui într-o singură zi a fost de 10.000 de metri cubi. Consumuri mai mari sunt înregistrate în preajma marilor sărbători religioase cum ar fi Crăciunul și Paștele, precum și în zilele de marți și sâmbătă.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/09/07/speriati-de-facturile-mari-la-apa-vasluienii-se-inghesuie-sa-repare-instalatiile-din-subsolurile-blocurilor/

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …