marți, 27 septembrie , 2022

Spitalul bârlădean ameninţat cu desfiinţarea!

Dacă până la finele anului nu se rezolvă problemele stringente de la Pavilionul TBC Bârlad, care se află într-un stadiu avansat de degradare şi pune în pericol viaţa pacienţilor, Direcţia de Sănătate Publică Vaslui nu va elibera autorizaţia sanitară de funcţionare. Altfel spus, din ianuarie 2017, nu doar secţiile adăpostite în respectivul imobil vor fi închise, ci întregul spital!

spitalul-municipal-de-urgenta-elena-beldiman_804

 

Veste cât se poate de proastă pentru bolnavii din Bârlad şi împrejurimi! Din 2017, nu se vor mai putea interna pentru a primi tratament în niciuna dintre secţiile Pavilionului TBC, respectiv Psihiatrie, Pneumologie Acuţi, Pneumologie Cronici şi TBC. Asta în cazul în care autorităţile sanitare nu vor elibera autorizaţia de funcţionare, şi sunt toate şansele ca acest lucru să se întâmple, mai ales că este nevoie de reparaţii capitale şi bani mulţi pentru ca imobilul să arate cât de cât civilizat.

Anunţul şoc a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă de primarul Dumitru Boroş, care a subliniat că, deşi problema persistă de ani de zile, abia zilele trecute a fost înştiinţat de conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad despre gravitatea situaţiei. Edilul a primit o adresă semnată de Comitetul Director, în care se spune că, în prezent, spitalul funcţionează în baza unei autorizaţii sanitare condiţionate de planul de conformare aprobat de consilierii locali în aprilie 2014 şi că termenul limită pentru respectarea tututor condiţiilor este 31 decembrie 2016.

Tot aici se menţionează că instituţiile abilitate monitorizează respectarea acelor obiective din planul de conformare şi că neîndeplinirea lor atrage după sine nu numai închiderea secţiilor respective, ci a întregii unităţii sanitare.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …