marți, 27 septembrie , 2022

SRI ne învaţă cum să ne ferim de hackeri şi fraude

Pentru a nu ajunge ţinta hackerilor, iar vacanţele să ne fie umbrite de probleme venite prin reţelele de internet, Serviciul Român de Informaţii (SRI) ne sfătuieşte să ţinem cont de cel puţin cinci reguli de bază.

admitere-sri

Prima regulă esenţială pentru un “concediu wireless” în siguranţă este evitarea conectării la Wi-Fi publice întrucât există hackeri care clonează locaţii de tip free Wi-Fi şi accesează datele personale. Acest lucru este greu de evitat, având în vedere că mulţi turişti se bazează în drumurile lor tocmai pe aceste reţele existente în aproape toate oraşele europene.

În privinţa firmelor, SRI recomandă folosirea conexiunii de tip VPN, prin care datele transmise sunt criptate, şi folosirea permanentă a firewall-ului, pentru a preveni eventualele intruziuni. SRI ne sfătuieşte ca, atunci când suntem conectaţi la reţele de internet publice, să evităm, pe cât posibil, accesarea de site-uri şi servicii web care necesită date personale sau parole de acces personal, date bancare, efectuarea de tranzacţii, transferuri de sume de bani etc. Serviciile web care folosesc conexiuni de tip https şi care sunt criptate reprezintă cea mai sigură alegere atunci când folosim internetul, spun reprezentanţii SRI.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …