Start înscrierilor la grădiniță, la sfârșitul lunii Mai

ÎNSCRIERI… Părinții vasluieni care doresc să-și înscrie copiii la grădiniță în anul școlar 2021-2022 o pot face începând de luni, 31 mai. Datele necesare (date privind solicitantul, date privind copilul și date privind opțiunile exprimate) pot fi comunicate de către aceștia și prin intermediul telefonului, a faxului sau a e-mailului. Programul reînscrierilor și al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unității de învățământ și va fi afișat la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru informarea părinților și a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia, transmit autoritățile. Rezultatele “vor fi postate atât pe site-ul unității de învățământ, cât și la avizier”, potrivit notei oficiale semnate de Sorin Ion. Reînscrierile pentru copiii care frecventează deja grădinița vor începe cu două săptămâni mai devreme, din data de 17 mai 2021, mai arată documentul citat.

copiigradin-1200x800-1

Începând de luni, 31 mai, se va dă startul înscrierilor copiilor la grădiniță. Cu două săptămâni mai devreme, pe 17 mai, vor începe reînscrierile pentru copiii care frecventează deja grădinița. Referitor la înscriere, părinții pot comunica unității de învățământ și prin fax, poștă electronică sau telefonic, datele necesare (date privind solicitantul, date privind copilul și date privind opțiunile exprimate), pentru a fi introduse în aplicația informatică specifică. În acest mod, toți solicitanții vor fi înregistrați în aplicația specifică din modulul SIIIR – Înscrierea la grădiniță 2021 – 2022”, se arată în nota oficială semnată de secretarul de stat Sorin Ion. „Etapa de validare afișelor și de completare a dosarelor cu documentele necesare se va desfășura la momentul comunicării de către unitatea de învățământ, pe zile și intervale orare, în ordinea în care cererile au fost introduse în aplicație, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție. Comunicarea va fi postată atât pe site-ul unității de învățământ, cât și la avizier”, potrivit indicațiilor de la centru. Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etape de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică, cu respectarea prevederilor din legislația în vigoare. În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar, primită de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice. Printre criteriile generale de departajare se numără existența unui act doveditor care să ateste că este orfan de ambii părinți( pentru copiii din centrele de plasament/ casă de copii/ plasament familial); dovada că unul din frații copilului este înmatriculat deja la unitatea respectivă.

Grădinițele particulare au obligația să afișeze dacă sunt autorizate sau acreditate

Spre deosebire de anul trecut, adresa trimisă prevede o nouă obligație, mai exact aceea de a afișa dacă grădinițele sunt acreditate sau autorizate.„Unitățile de învățământ preșcolar particular au obligația de a afișa și informații privind statutul grădiniței, respectiv: autorizată să funcționeze provizoriu sau acreditată ARACIP”, prevede documentul trimis inspectoratelor școlare de Ministerul Educației.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/start-inscrierilor-la-gradinita-la-sfarsitul-lunii-mai/

Vezi si

Jumătate din UAT-urile din județ, niciun caz de coronavirus în ultimele două săptămâni!

Nu mai puțin de 43 de comune din totalul de 86 de unități administrativ teritoriale …