miercuri, 8 februarie , 2023

Studiu: șoferii care conduc mașini scumpe sunt mai nesimțiți

Oamenii de știință au realizat un studiu și au observat că persoanele care conduc mașini scumpe tind să nu respecte regulile de circulație la fel ca ceilalți șoferi. Datele colectate au arătat că aceștia nu prea acordă prioritate pietonilor și gradul de nerespectare al legii scade cu 3% la fiecare 1.000 de euro în plus la prețul mașini.

Cercetători de la Universitatea din Nevada, Las Vegas, au studiat acest fenomen și au observat că proprietarii de mașini scumpe se simt superiori oamenilor de rând, în special pietonilor. Gradul de nesimțire și de nerespectare al legii crește pe măsură ce mașina este mai scumpă.

De ce șoferii cu mașini scumpe sunt nesimțiți?

Datele colectate au arătat că șoferii cu mașini scumpe au un sentiment de superioritate și respectă regulile de circulație doar atunci când doresc ei. Oamenii de știință au utilizat în studiul lor doi bărbați și două femei, atât de culoare albă cât și de culoare neagră, pe care i-au pus să traverseze pe trecerea de pietoni de mai multe ori pentru a analiza comportamentul conducătorilor auto.

Citește mai mult: https://www.shtiu.ro/studiu-soferii-care-conduc-masini-scumpe-sunt-mai-nesimtiti-153121.html

Vezi si

Care este cea mai veche pizzerie din lume? Cum poți să mănânci fără să stai 2-3 ore la coadă?

Pizza este unul dintre cele mai consumate preparate culinare din lume. Sunt puține locuri pe …