Substanţa cea mai benefică omului. Nimeni nu spune nimic deoarece costă DOAR DOI LEI

Este vorba de bicarbonatul de sodiu care are nenumărate beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea.

bic_54709400

Poate fi folosit ca antiacid – calmează arsurile stomacale şi balonările. O linguriţă de bicarbonat de sodiu se amestecă cu un pahar de apă.

Un bun antiperspirant. Se aplică sub formă de pudră la subraţ, etc, pentru a evita mirosurile neplăcute.

Albeşte dinţii. Este recomandat ca o dată pe săptămână să te speli pe dinţi cu bicarbonat – elimină bacteriile din gură, previne apariţia cariilor, curăţă dinţii pătaţi, scrie globeclicks.com.

Poate fi folosit ca scrub pentru faţă şi corp. Se face o pastă din bicarbonat şi apă, se masează blând pielea. Este de ajutor şi celor cu acnee.

Adaugă o ceaşcă de bicarbonat în baie şi vei avea o piele mai catifelată. Este bun şi împotriva psoriazisului.

Bicarbonatul de sodiu este un bun remediu împotriva înţepăturilor de insecte sau arsuri solare. Înlătură mirosurile neplăcute de pe mâinile tale.

Două linguriţe de bicarbonat de sodiu în cada bebeluşului vor ajuta la dispariţia iritaţiei provocate de pampers. Bicarbonatul în cadă ajută la înlăturarea iritaţiilor pielii şi în cazul unui adult.

Gargara cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu în apă îţi împrospătează respiraţia, dar şi previne apariţia aftelor bucale şi ajută la vindecarea lor. Pune puţin bicarbonat în şamponul tău şi vei scăpa de problemele pielii sau ale părului gras. Un amestec de apă caldă, puţină lămâie şi bicarbonat de sodiu împrospătează părul celor care au dread-uri.

Bun pentru mâinile crăpate de vânt. Este bun şi în cazul în care te-a atins meduza pe piele. Bicarbonatul de sodiu înlătură veninul şi durerea. Ajută la desfundarea nasului. Se pune o linguriţă de bicarbonat de sodiu în picăturile de nas.

Bicarbonatul de sodiu în casă şi maşină Florile din vază se păstrează proaspete mai mult timp dacă adaugi în apă o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Absoarbe mirosurile neplăcute din frigider. Dacă este pus în scrumieră va reduce mirosul neplăcut de ţigară.

Presară bicarbonat de sodiu în încălţăminte şi şosete pentru a elimina eventualele mirosuri deranjante. Pe un burete umed pune puţin bicarbonat de sodiu şi şterge parbrizul maşinii tale.

Hainele înmuiate în apă cu bicarbonat vor scăpa de mirosurile neplăcute. Trage-l cu aspiratorul pentru a scoate mirosurile neplăcute din cameră.

Vezi si

Sistemul de semaforizare din Barlad va fi modernizat

Primăria Municipiului Bârlad a început lucrările la modernizare a sistemului de semaforizare. În primă fază, …