Super-demisie la Super-spitalul din Vaslui!

Ce se întâmplã, doctore?

Bomba arestãrii celor douã doctorite de la Obstetricã- Ginecologie, Doina Andrei si Simona Botez, acuzate de fapte de coruptie, macinã si acum activitatea Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Ultima bombã a cãzut ieri, în sedinta Consiliului de Administratie, când directorul medical al unitãtii, Lelia Croitoru, si-a anuntat demisia. Doctorul spune cã actul este unul de onoare ca urmare a scandalurilor din ultima vreme.

lelia croitoru vaslui spital

Medicul Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, unitate zguduitã de scandalul de coruptie de la Obstetricã-Ginecologie, si-a dat ieri demisia din functie. Decizia a fost luatã în cadrul sedintei Consiliului de Administratie, sedintã la care a participat si conducerea Consiliului Judetean. “La initiativa conducerii Consiliului Judetean, Consiliul de Administratie a spitalului s-a întrunit azi (n.r. ieri) la ora 13:00. Printre invitati s-au numãrat medicii, asistentele medicale dar si lucrãtori ai unitãtii, în total aproximativ 60 de persoane. Initiativa a apartinut presedintelui CJ, Dumitru Buzatu, care a precizat ce intentii are Consiliul Judetean Vaslui în anul 2015. Printre acestea se numãrã: sustinerea spitalului cu o sumã consistentã de 2,2 milioane lei; finalizarea lucrãrilor începute; asigurarea conditiilor pentru medicii tineri si aici s-a discutat despre achizitionarea a cinci locuinte care sã fie puse la dispozitia acestora; punerea la dispozitie pentru medicii care vin din Iasi a unui microbuz care sã-i ajute cu naveta. Cei din salã au ridicat mai multe probleme. Au spus cã este nevoie de mai multi medici, de mai multe asistente, de mai multe medicamente. Nici Casa de Asigurãri de Sãnãtate n-a scãpat de reprosuri. Medicii ne-au spus cã relatia cu CJAS-ul poate fi mult îmbunãtãtitã. Doamna doctor Croitoru s-a numãrat printre cei care si-au exprimat punctul de vedere, cu mult profesionalism. O cunosc foarte bine pe doamna doctor si o respect. Stiu ca a fãcut lucruri deosebite la spital. Probabil s-a sãturat, medic fiind, sã suporte ca un paratrãsnet toate rãutãtile celor din jur. Mai cred însã în revenirea deciziei de a demisiona.” ne-a declarat Corneliu Bichinet, vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui.

Lelia Croitoru:”M-au socat practicile de la OB”

Asearã, în jurul orei 18:00, Lelia Croitoru era la cabinetul personal, consultându-si pacientii. Si-a fãcut timp câteva minute sã ne explice care au fost motivele care au dus la aceastã decizie radicalã. “Demisia a fost luatã pe moment, acolo, în sedinta Consiliului de Administratie si a survenit ca urmare a diferentelor de opinie. Eu cred cã sefii de sectie sunt mici manageri, care trebuie sã se asigure cã totul functioneazã bine sub conducerea lor. Atâta timp cât nu-ti asumi niste greseli, nu poti sã le remediezi, si prin urmare nu poti sã împiedici ca, pe viitor, ele sã se repete. Au fost prea multe scandaluri. Si cel de la Obstetricã-Ginecologie si cel referitor la angajãri. Colegii celor douã doctorite care au fost arestate cred cã noi, cei din conducerea spitalului, am chemat DNA-ul acolo. O prostie sã crezi asa ceva. Cine si-ar face rãu propriei unitãti pe care o conduce? În acelasi timp, trebuie sã recunosc cã pentru mine a fost socant sã aflu din presã de practicile de la Obstetricã-Ginecologice, acolo unde nu s-au tãiat chitante pacientilor sau s-a vorbit în felul în care s-a vorbit. Cum la fel de bine am tãria sã recunosc cã administratia spitalului a gresit atunci când nu a achizitionat un cardiotocograf, atunci când doamna doctor Porumboiu a cerut acest lucru. Greseli sunt si de o parte si de alta, important este, asa cum am mai spus, sã învãtãm din ele.” ne-a declarat dr. Lelia Croitoru. În ultimul timp, situatia la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui s-a înrãutãtit, lucru sesizat si de directorul medical. “Nu e deloc usor sã lucrezi la spital în aceste zile. Existã amenintãri din partea pacientilor ba cu presa, ba cu DNA-ul, ba cu Politia. Stresul e urias, sunt medici care au spus cã nu vor mai rezista multã vreme. Trebuie gãsitã o solutie de detensionare a situatiei.” a mai declarat Lelia Croitoru.

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …