Superstitii amuzante din lume

Superstitiile intra cu usurinta in obiceiurile oamenilor, acestea fiind rezultatul unor coincidente sau temeri ale acestora. Exista in lume tot felul de astfel de asa-zise traditii superstitioase, unele fiind chiar cele mai amuzante superstitii din lume. Numere norocoase sau ghinioniste, obiecte cu diverse puteri supranaturale sau actiuni care ar influenta vremea, norocul si viata oamenilor – toate aceste credinte ii influenteaza pe oameni si ii obliga sa fie mai atenti cu lucrurile din jurul lor. Insa tin superstitiile de oamenii care cred in ele, de subconstient sau de forte exterioare ce nu pot fi controlate si influentate? Sunt ele adevaruri imuabile sau doar vorbe din batrani care nu au nicio noima de fapt?

Exista superstitii amuzante din lume care au un succes fenomenal la public si care au acaparat intreg Globul. Insa tot ale noastre par a fi ceva mai multe si mai comice, intr-o oarecare masura. Superstitiile se gasesc peste tot: la botezuri, la bebelusi, la nunti, in anumite zile sau perioade ori in cadrul unor evenimente. Depinde doar de oameni sa creada sau nu in asemenea traditii superstitioase, iar indeplinirea lor depinde doar de mentalul fiecarei persoane. Daca superstitiile sunt considerate o incalcare a religiei de catre dogmele traditionale, acestea fiind vazute in sens peiorativ, oamenii le vad mai mult ca pe niste traditi lasate din mosi stramosi si se amuza pe seama lor, insa le si respecta in anumite masuri, pentru a nu atrage ghinionul.

Printre acele superstitii amuzante din lume se numara si aceea care spune ca cine deschide umbrela in casa va avea parte de ghinion intreaga zi. Si cei care ofera o atentie deosebita mainilor si manichiurii proprii nu sunt feriti de evenimente ciudate caci, atunci cand isi privesc degetelele, cineva ii vorbeste de rau. Si cand sunteti imbujorati sau cand simtiti ca va ard obrajii aveti un motiv de a zambi sau, dimpotriva, de a va enerva, caci cineva vorbeste despre dumneavoastra. In multe tari ale lumi, oamenii nu imprumuta bani la inceputul saptamanii pentru ca vor trebui sa dea bani toata saptamana. Amuzanta este si superstitia care spune ca atunci cand este varsata sare pe masa vor avea loc certuri intre membrii familiei. Asta ar insemna ca de fiecare data ncad o solnita sau o cutie de sare este varsata, vor avea loc certuri mari. Restaurantele ar trebui sa se pregateasca dinainte, ascunzand tacamurile, in cazul in care clientii ar varsa vreo solnita pe masa s-ar lasa cu scandal, daca superstitia este adevarata.

Ca tot vine vorba de superstitii amuzante din lume, se spune si ca cine vede o bufnita ziua va avea ghinion pe parcursul acesteia. Oare si cele de la muzeu sunt incluse in aceasta categorie? Aveti grija si la mesele in familie, nu puneti tacamuri in plus caci acestea vor fi destinate dusmanilor dumneavoastra. Daca va vine vreun oaspete neasteptat la masa, oare tacamul acestuia incearca sa va spune ceva despre sentimentele adevarate ale oaspetelui? Si mainile se pare ca aduc vesti. Superstitia spune ca daca te mananca mana dreapta vei da bani, iar daca cea stanga cere scarpinat, vei primi bani.

Si cucuvelele aduc cu ele semne amuzante. Se spune ca daca acestea sunt auzite cantand la casele oamenilor, cineva din familie va muri. Ce se intampla in cazul blocurilor oare? Si pisicile care taie calea sunt considerate aducatoare de ghinion, mai ales daca sunt negre. Insa in unele colturi ale lumii, precum in Anglia, o astfel de pisica este aducatoare de noroc. Norocul dumneavoastra ar putea sta in labutele unei pisici!

Bineinteles, si oglinzile aduc dupa ele blesteme. Una din cele mai amuzante superstitii din lume, care este insa respectata de multi, spune ca oglinda sparta aduce sapte ani de ghinion, asa ca aveti grija de oglinzile dumneavoastra! In noaptea de anul nou aveti grija la sanatate, caci daca veti stranuta, asa o veti duce tot anul. Alte superstitii amuzante legate de Anul Nou spun ca este bine sa mancati peste in aceasta zi si sa aveti bani in buzunar pentru a avea noroc la bani anul care vine si pentru a fi usori si rapizi ca si pestii in anul ce vine.

Citește pe: https://descoperă.ro/superstitii-amuzante-din-lume/

Vezi si

12 curiozități despre dinți.

Fiecare dentitie este diferita. La fel ca si amprentele, dintii nostri sunt unici la fiecare …