Tată şi fiu cu dosar penal, după un accident rutier produs sub influenţa alcoolului

646x404

Un eveniment rutier produs pe raza comunei Ciocani în seara zilei de 30 iunie s-a soldat cu o vătămarea corporală a unei persoane şi întocmirea a două dosare penale. În seara de 30 iunie a avut loc un accident rutier pe raza comunei Ciocani soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Bârlad, deplasaţi la locul producerii acestuia, au demarat cercetările. Din primele cercetări reiese că un tânăr de 29 de ani, Costel M, conducea un tractor pe DJ 245A, pe raza localităţii de domiciliu. Pe fondul consumului de alcool şi a neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un cap de pod.

Autovehiculul s-a răsturnat în afara părţii carosabile, într-un şanţ pluvial. În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului şi a pasagerului aflat in cabina tractorului, diagnosticaţi la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad cu „traumatisme cranio-cerebrale”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,61 mg/l alcool pur in aerul expirat. După cele întâmplate, conducătorul auto a mers la domiciliu, iar tatăl său,  Traian M., de 61 ani, din satul Ciocani, a condus un tractor neînmatriculat, cu care s-a deplasat pe drumul public până la locul accidentului, cu intenţia de a tracta tractorul răsturnat, moment în care a fost identificat de către poliţişti.

“Poliţiştii au întocmit dosare penale, pe numele celor doi bărbaţi: fiul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, iar Traian M. pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, a declarat Alina Tonica, resposabil mass-mdeia în cadrul IPJ Vaslui.

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …