miercuri, 27 octombrie , 2021

Tinerii interesaţi de cariera militară sunt aşteptaţi la Centrul Militar Judeţean

Tinerii vasluieni care vor să urmeze o carieră militară sunt aşteptaţi la Centrul Militar Judeţean (CMJ), care asigură înscrierea şi consilierea candidaţilor, fete şi băieţi, pentru învăţământul liceal, universitar militar – de formare a ofiţerilor şi postliceal – de formare a maiştrilor militari.

academie-6

 

În învăţământul preuniversitar, pentru elevii claselor a VIII-a sau absolvenţii de gimnaziu cu vârsta de până la 16 ani, împliniţi în anul 2016, sunt disponibile, pe plan naţional, 360 de locuri la cele trei colegii militare din Alba Iulia, Breaza şi Cîmpulung Moldovenesc.
În învăţământul universitar, pentru elevii claselor a XII-a sau absolvenţii de liceu cu vârsta de până la 26 de ani, sunt disponibile:
– Ofiţeri de arme: Academia Forţelor Terestre Sibiu – 226 de locuri, Academia Forţelor Aeriene Braşov – 101 locuri. Durata de şcolarizare: trei ani;
– Ofiţeri ingineri specialişti: Academia Tehnică Militară Bucureşti – 142 de locuri, Academia Navală Constanţa – 37 de locuri. Durata de şcolarizare: patru ani;
– Medici militari (medicină generală): Institutul Medico-Militar – 56 de locuri. Durata de şcolarizare: şase ani.
În învăţământul posticeal, pentru elevii claselor a XII-a sau absolvenţii de liceu cu vârsta de până la 28 de ani, cu diplomă de bacalaureat, sunt disponibile cursuri de formare a maiştrilor militari, cu o durată de specializare de doi ani, la: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Piteşti – 204 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Constanţa – 60 de locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Aeriene Buzău – 150 de locuri.
Pe toată perioada şcolarizării, se asigură gratuit învăţământul, cazarea, hrănirea şi echipamentul. La final, se asigură un loc de muncă, prin repartiţie, cu salariu atractiv, locuinţă de serviciu sau indemnizaţie pentru chirie de până la 50 la sută din salariu, asistenţă medicală gratuită, reale posibilităţi de perfecţionare profesională în ţară şi în străinătate şi multe alte facilităţi. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare de la CMJ Vaslui, situat pe strada C.D. Gherea, nr. 11, sau la telefon 0235/31.29.61.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …