Țipi la animalele tale de companie? Un nou studiu arată care sunt efectele pe termen lung asupra câinelui tău

Cel mai probabil, câinele tău este lumina ochilor tăi. Totuși, trebuie să fim sinceri. Câinele tău este un animal care are propriile instincte și idiosincrazii, iar de multe ori te va înfuria peste măsură.

caine vagabond

Oricât mult ai vrea să o faci, noi cercetări sugerează că nu ar trebui niciodată să țipi sau să-ți pedepsești animăluțul din casă.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul PLOS ONE, dresajul prin aversiune precum pedepsirea și recompensarea negativă pot avea efecte negative pe termen lung asupra stării mintale a câinelui tău.

Dresajul prin aversiune are efecte negative asupra câinilor

„Rezultatele noastre arată că, de fapt, câinii de companie dresați prin metode bazate pe aversiune au prezentat o stare de bine mai precară față de câinii dresați cu metode bazate pe recompense”, au scris oamenii de știință.

Acest tip de cercetări a mai fost desfășurat și anterior, descoperind că dresajul prin aversiune are efecte negative, însă experimentele au implicat în mare parte câinii de laborator sau din cadrul forțelor de ordine. De asemenea, dresajul prin aversiune are tendința să fie, de fapt, dresajul cu zgărzi prin care sunt declanșate șocuri electrice.

Ce este mai benefic pentru fericirea câinelui tău

Noul studiu sugerează că dresajul bazat pe recompense ar putea fi, de fapt, mult mai eficient, deși cercetătorii sugerează că asta s-ar datora faptului că metodele de dresaj prin recompense sunt mai bine înțelese de câini. Însă, mai multe cercetări sunt necesare pentru a stabili astfel de concluzii, potrivit Science Alert.

Totuși, în mare parte, rezultatele par să indice că dresajul prin aversiune nu are neapărat un avantaj față de dresajul prin recompense, iar metoda cea din urmă este mult mai benefică pentru fericirea câinelui tău.

„Crucial este că studiul nostru indică faptul că starea de bine a câinilor de companie dresați prin aversiune este în pericol, în special în cazul în care aceste metode sunt folosite la un nivel mai ridicat”, au mai scris oamenii de știință.

Vezi si

De ce nu e bine să îți pui hainele în dulapul din camera de hotel imediat cum ajungi acolo

Nimic nu se compară cu sentimentul de a ajunge în camera de hotel după un …