TOP Cinci locuri interzise turiștilor

Insulele, zonele tampon și locurile interzise sunt fascinante pentru oameni, deoarece acestea sunt locuri în care accesul este limitat sau interzis. Fie că este vorba despre o insulă plină de șerpi veninoși sau despre un loc unde guvernul interzice accesul pentru a proteja artefacte antice, aceste locuri sunt misterioase și pline de secrete.

Una dintre cele mai cunoscute zone interzise este Insula Șerpilor din Brazilia. Această insulă găzduiește o populație densă a unora dintre cele mai veninoase specii de șerpi din lume. Accesul la insulă este interzis pentru a proteja atât oamenii, cât și șerpii.

O altă zonă interzisă este zona tampon a ONU din Cipru. Această zonă este un tărâm al nimănui, controlat de Organizația Națiunilor Unite, care încearcă să mențină pacea între comunitățile greacă și turcă din Cipru. Accesul în această zonă este interzis pentru a preveni escaladarea conflictului.

Mormântul lui Qin Shi Huang din China este, de asemenea, un loc interzis. Guvernul chinez a interzis arheologilor să atingă mormântul central, cu trupul lui Qin Shi Huang, pentru a proteja artefactele antice și pentru a respecta memoria celui trecut în neființă.

Cernobîl din Ucraina este un alt loc interzis, deoarece a fost locul unui accident nuclear major în 1986. Proiectele de curățare a locului sunt încă în curs de desfășurare, dar zona nu va putea fi locuită mult timp de acum înainte.

Fort Knox din Kentucky este considerat unul dintre cele mai bine păzite locuri de pe planetă. Acesta găzduiește majoritatea rezervelor de aur ale SUA și accesul este interzis pentru a preveni furtul sau atacurile teroriste.

Aceste locuri interzise sunt fascinante și pline de mister. Fie că este vorba despre o insulă plină de șerpi veninoși sau despre un loc unde guvernul interzice accesul pentru a proteja artefacte antice, aceste locuri sunt importante pentru a proteja oamenii și patrimoniul cultural.

Vezi si

De ce nu e bine să îți pui hainele în dulapul din camera de hotel imediat cum ajungi acolo

Nimic nu se compară cu sentimentul de a ajunge în camera de hotel după un …

Comments are closed.