duminică, 3 decembrie , 2023

VIDEO: „Carbon” – filmul care a adus succes cinematografiei moldovenești, va fi lansat pe ecranele din România

Filmul „Carbon” va avea premiera în România în cadrul Transilvania International Film Festival. Regizat de Ion Borș, acest film explorează subtil teme precum conflictul uman, dezumanizarea și propaganda, oferind o perspectivă provocatoare asupra societății din Republica Moldova.

Acțiunea filmului are loc în 1992, în apropierea zonelor de conflict de pe Nistru, și urmărește peripețiile unui tânăr tractorist care pornește într-o călătorie periculoasă spre împlinirea visurilor sale. O descoperire sinistră transformă călătoria într-o aventură plină de situații absurde în care eroul se confruntă cu indiferență, lăcomie și prostie din partea celor din jur. Prin această poveste tulburătoare, el învață lecția esențială de a fi un om, o experiență care îi va schimba viața.

„Carbon” este primul lungmetraj regizat de Ion Borș și este considerat cel mai de succes film din Republica Moldova al ultimei perioade, obținând un record la box office în R. Moldova și devenind primul film moldovenesc proiectat în cinematografele din România. A fost selectat ca propunere a Republicii Moldova pentru Premiile Oscar și a fost difuzat în peste 25 de orașe din lume.

Proiecțiile speciale ale filmului vor avea loc pe 14 și pe 16 iunie la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Ion Borș și a echipei filmului, urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri. „Carbon” este un film care merită văzut și care va provoca cu siguranță o serie de discuții și dezbateri.

După TIFF, filmul „Carbon” va pleca într-un turneu de promovare, iar din 7 iulie va putea fi văzut la cinematografele din România.

Vezi si

Ziua Nationala va fi sarbatorita la Vaslui

Primăria Vaslui organizează spectacole de Ziua Națională doar  cu artiști și formații locale, în afirmare: Printre …

Comments are closed.