sâmbătă, 25 martie , 2023

Tot mai bolnavi! Secția de Cardiologie nu mai face față cererilor. SJU Vaslui scoate la concurs posturi de medici

Tot mai mulți vasluieni se prezintă la Spitalul Județean de Urgență cu probleme de sănătate. Numărul de pacienți este în creștere în cadrul Secției de Cardiologie, Cabinetul de Endocrinologie etc. Spitalul scoate la concurs mai multe posturi de medici, pentru a face față numărului tot mai mare de prezentări. În această perioadă, la unitatea de sănătate se derulează mai multe proiecte de modernizare și dotare cu aparatură performantă.

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui transformă mai multe posturi vacante de medici, în vederea scoaterii la concurs. În prezent, în cadrul Secției Cardiologie există un deficit de personal, în condițiile în care numărul pacienților cu probleme cardiace este în creștere. De asemenea, în cadrul Cabinetului de Endocrinologie-Ambulatoriul Integrat din două posturi normate, doar unul este ocupat și se dorește completarea schemei de personal pentru că și în cadrul acestui cabinet să se lucreze în două schimburi, întrucât și aici a crescut numărul de prezentări.

Aceeași situație este și în cadrul Cabinetului de Cardiologie Pediatrică unde sunt normate două posturi de medic, ambele fiind vacante și din acest motiv se propune transformarea postului și scoaterea lui la concurs. Pe lângă situația de sănătate tot mai precară a populației, aceste transformări de posturi sunt urgente deoarece SJU Vaslui se află în plin proces de acreditare, iar vizita de monitorizare are loc începând cu data de 27 iunie 2022.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/06/29/tot-mai-bolnavi-sectia-de-cardiologie-nu-mai-face-fata-cererilor-sju-vaslui-scoate-la-concurs-posturi-de-medici/

Vezi si

Stirile Smile FM 24 MARTIE 2023 | AUDIO

Stirile zilei prezentate de Sorin Popliuc la Smile FM @smilefmromania www.smilefm.ro