miercuri, 8 februarie , 2023

Totul despre argint

Istoria argintului, așa cum o cunoaștem noi, începe undeva în jurul anului 4.000 î.Hr., în Grecia, acolo unde au fost descoperite numeroase artefacte.

Argintul se numără printre cele mai importante metale descoperite de om, alături de aur, fier, plumb și cupru, acest metal fiind apreciat pentru calitățile sale.

În forma sa pură, argintul este moale și maleabil, de aceea, pentru a avea duritatea necesară în confecționarea bijuteriilor, acesta este combinat cu alte aliaje. Astfel, denumirea de argint 925 vine de la faptul că în amestec se află 92,5% argint pur, iar 7,5% alt aliaj.

Prin urmare, înnegrirea sau oxidarea se formează ca o reacție a argintului 925 cu ozonul și hidrogenul sulfurat din aer, iar pe bijuterie se depune un strat de culoare negru, verde sau gălbui-maroniu. De asemenea, și alți factori, precum produsele de înfrumusețare și transpirația, pot provoca o pătare mai rapidă a bijuteriei.

Nu poți împiedica 100% acestă reacție, dar poate, spre surprinderea ta, cea mai bună modalitate de a păstra lustrul și frumusețea argintului, este chiar purtarea bijuteriei. Uleiurile naturale ale pielii “curăță” argintul și îl vor menține strălucitor.

Argintul 925 poate fi combinat cu cele mai diverse cristale și pietre prețioase, rezultând astfel cele mai strălucitoare inele, cercei, brățări sau coliere din argint, potrivite pentru orice ocazie.

Ce vei putea alege din magazinele Fest?
Îți oferim o gamă largă de bijuterii din argint: brățări, charm-uri pentru brățări, ceasuri, cercei, inele, pandantive, seturi, broșe, butoni, coliere, verighete, lănțișoare și alte accesorii din argint.

Punem accent pe marea diversitate de bijuterii din argint oferite, pe profesionalismul și promptitudinea onorării comenzilor.

Te așteptăm în magazinul Fest din Vaslui, situat pe Str. Republicii, bloc 351, scara D, cât și pe pagina noastră de Facebook – Fest Vaslui * https://www.facebook.com/FestVaslui

Vezi si

Care este cea mai veche pizzerie din lume? Cum poți să mănânci fără să stai 2-3 ore la coadă?

Pizza este unul dintre cele mai consumate preparate culinare din lume. Sunt puține locuri pe …