Trei licee din judet, în topul primelor 100 din tarã

Site-ul specializat admitereliceu.ro a realizat un clasament al liceelor din tarã, pentru anul scolar 2014-2015, tinând cont de mediile cu care absolventii de gimnaziu au fost admisi la aceste licee (40%), rezultatele examenului de Bacalaureat din 2014 (50%) si media rezultatelor obtinute la olimpiade. În ceea ce priveste institutiile vasluiene, cele mai bune pozitionãri în clasament apartin Liceului Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui, Colegiului National “Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad si Colegiului National “Cuza Vodã” Husi.

premii licee vaslui

Media de la Bacalaureat reprezintã media aritmeticã a notelor de la bac’ ale tuturor elevilor din liceul respectiv, de la toate specializãrile, din 2014. Media de admitere reprezintã media aritmeticã a ultimelor medii de admitere de la toate specializãrile de la liceul respectiv în anul 2014.

Primul în clasament, cu un scor de 8.82, este Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, pozitionându-se pe locul 26. Potrivit aceluiasi clasament, în 2013, institutia se clasa pe pozitia 81, fiind evident progresul. “Am vãzut clasamentul si am constatat cã înaintea noastrã sunt doar licee de top. La noi politica de promovare a Bacalaureatului cu note mari a devenit o prioritate.Pe noi nu ne intereseazã ca elevii sã parcurgã liceul, ci sã-l finalizeze, sã promoveze cu note mari. De asemenea, tinta noastrã sunt olimpiadele scolare care se apropie, au început etapele locale. Le-am spus profesorilor în Consiliul Profesoral sã munceascã în plus. Într-adevãr, nu sunt plãtiti, însã doar asa putem sã avem rezultatele mult dorite. Dupã olimpiade începem pregãtirea pentru Bacalaureat. Organizãm simulãri serioase si, în functie de rezultate, lucrãm mai mult cu elevii sau clasele care dau semne cã au nevoie de mai mult ajutor. Întotdeauna la liceul nostru s-au înscris elevi buni, dar si cu acestia trebuie sã muncim pentru a face performantã.”, a declarat Cãtãlin Ignat, directorul de la “Mihail Kogãlniceanu”.

Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” ocupã pozitia 76, cu un scor total de 8.38. În cazul acestei unitãti de învãtãmânt observãm un usor regres, în anul 2013 clasându-se pe locul 63. În ceea ce priveste Colegiul National “Cuza Vodã” din Husi se observã un progres. Dacã în 2012 si 2013 nu a intrat în top 100, clasându-se pe locurile 126, respectiv 119, în 2014 a ocupat pozitia 99, cu o medie totalã de 8.24. “Colegiul National <<Cuza Vodã>> a fost mereu printre cele mai bune unitãti de învãtãmânt din judet, atât prin rezultatele de la Evaluarea Nationalã, pentru cã avem clase de-a VIII-a, dar si rezultatele obtinute la BAC, unde promovabilitatea a fost mereu peste 90%. Avem în fiecare an 10, 15 elevi care ajung la fazele nationale ale olimpiadelor. Avem rezultate deosebite la fizicã, matematicã, religie catolicã si nu numai. Ne încurajãm mereu elevii în cele mai diverse activitãti”, a declarat Manuela Iacob, directorul Colegiului National “Cuza Vodã” Husi.

Sursa: Vremea Noua

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …