Trei suspecti de Covid-19 internati la Bârlad, dar si fake-news-uri menite sã panicheze populatia!

Spitalul bârlãdean, desemnat spital suport Covid-19, pentru întreg judetul Vaslui, a intrat în „rãzboi” cu cel mai periculos virus care dã bãtaie de cap întregii omeniri. Pânã acum, la Sectia de Boli Infectioase au fost internati patru pacienti, dintre care unul, pacientul zero, a fost confirmat pozitiv cu Covid-19 si a ajuns de sãptãmâna trecutã la Iasi. În prezent sunt trei pacienti suspecti de infectare cu coronavirus, care sunt testati si asteaptã rezulatele testelor. Ei primesc tratamentul instituit pentru cazurile suspecte de coronavirus, iar dupã sosirea rezultatelor testelor, dacã acestea sunt pozitive, în functie de starea pacientilor, vor fi transferati la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Apar si fake-news-urile, pentru destabilizarea populatiei, care se dovedesc a fi niste minciuni ipocrite, cu „informatii” complet neverificate si aruncate pe „piatã” doar de dragul … accesãrilor!

elena beldiman barlad

La Sectia de Boli Infectioase din cadrul spitalului bârlãdean sunt în prezent internati la izolare trei pacienti suspecti de infectarea cu Covid-19. Este vorba despre un bãrbat de 70 de ani, din Vaslui, care a fost internat vineri seara cu febrã si tuse seacã, acuzând si grave probleme respiratorii, despre care am mentionat deja cã a fost testat si se asteaptã rezultatul de la Iasi. Duminicã, 29 martie, au fost internati alti doi pacienti, cu suspiciune de infectare cu virusul Covid-19. Este vorba despre o femeie de 60 de ani, din Bârlad si una de 45 de ani, din orasul Murgeni. Suspecta din Murgeni a fost preluatã de ambulantã si dusã direct la Bârlad, având în vedere simptomatologia: febrã, tuse si respiratie greoaie. Femeile internate au fost si ele testate pentru coronavirus, dar încã nu au sosit rezultatele. Dacã se va confirma cã femeia de 45 de ani din Murgeni este infectatã cu Covid-19, aceasta va fi pacientul zero din oras, urmând a fi declansatã o anchetã epidemiologicã pentru depistarea contactilor. În Murgeni functioneazã un spital orãsenesc, unde sunt tratate 140 de persoane cu probleme psihice, iar medicii din acest spital au intrat într-o carantinã voitã! Mai precis, dupã cum am aflat de la o sursã demnã de încredere, cadrele medicale s-au împãrtit în douã „tabere”, care lucreazã câte o sãptãmânã în spital, apoi o sãptãmânã stau acasã. La intrarea în turã, sunt verificati epidemiologic, dupã care se intrã în sãptãmâna de muncã, iar „tabãra” care a muncit o sãptãmânã, pleacã acasã.

Fake – news cu o gravidã „refuzatã” la Bârlad, dar care avea simptome … de coronavirus!

INCREDIBIL Pe anumite site-uri a apãrut ieri o stire „explozivã” la care au pus „botul” televiziunile centrale si au început sã se intereseze! Este vorba despre stirea cum cã o gravidã în luna a noua, care a venit la spitalul din Bârlad pentru a naste si care prezenta simptome de infectare cu coronavirus, ar fi fost refuzatã de medicul de gardã de la CPU Bârlad, de a fi internatã la spitalul suport pentru Covid-19. Gravida a ajuns la Vaslui, iar DSP, în urma aparitiei „stirii” a dispus o anchetã. Si conducerea spitalului bârlãdean a început sã ancheteze … rezultatul fiind urmãtorul: NU a fost refuzatã nicio gravidã care sã aibã nouã luni! Conducerea spitalului precizeazã cã din ancheta internã rezultã cã a fost adusã de ambulantã o femeie de 19 ani, din Zorleni, care era însãrcintã în cinci luni si avea iminentã de avort! Cadrele de pe ambulantã au spus si ele cã s-a purtat o discutie între spitale- cel din Bârlad cu cel din Vaslui si, pentru cã femeia prezenta iminentã de avort, iar la Bârlad spitalul este pregãtit doar pentru cei cu Covid-19, s-a decis ca sã fie dusã la Vaslui, cu acceptul medicilor din Vaslui! Si asa a ajuns gravida la Spitalul Judetean Vaslui, nu cã a fost refuzatã! Cât priveste faptul cã era suspectã de coronavirus, este o altã stire, care trebuie lãmuritã! Femeia a fost testatã la Vaslui, va primi rezultatul si, dacã va iesi pozitiv, va fi transferatã la spitalul din Bârlad, la sectia boli infectioase. Între timp, se fac eforturi pentru ca tânãra sã nu piardã sarcina!

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/trei-suspecti-de-covid-19-internati-la-barlad-dar-si-fake-news-uri-menite-sa-panicheze-populatia

Vezi si

Profesorii vasluieni intră în grevă de avertisment: timp de două ore, nu vor intra la ore!

GREVĂ… Sindicaliștii din învățământ au anunțat că, începând de mâine, vor intra în grevă de …