UIMITOR! Un fost MINISTRU al Învăţământului S-A CĂSĂTORIT, sâmbătă, la 98 de ani!

Filosoful Mihai Şora, fost ministru al Învăţământului în Guvernul Petre Roman şi personalitatea care a repus pe picioare celebra colecţie „Biblioteca pentru toţi”, s-a căsătorit, în această sâmbătă, la vârsta de 98 de ani.

mihai-sora_01_506091f3e7

Ceremonia care a avut loc doar la Starea Civilă şi a fost una foarte discretă. Martor la cununia civilă a fost omul de cultură Andrei Pleşu, un bun prieten al lui Şora.

Mihai Şora s-a născut la 7 noiembrie 1916, la Timişoara. După studii de filozofie la Universitatea din Bucureşti (1934-1938), unde l-a avut profesor, printre alţii, pe Nae Ionescu, a plecat la Paris, unde a obţinut titlul de doctor în filozofie, devenind pentru o vreme cercetător la Centre Naţional de la Recherche Scientifique.

Revenit în ţară, se dedică unei vaste activităţi editoriale, regândind din temelii colecţia „Biblioteca pentru toţi”, în care vor apărea în deceniile şapte, opt şi nouă cele mai importante cărţi ale culturii universale. Din anii ’70 a început să publice dialoguri filozofice în revistele literare, care, mai târziu, vor alcătui cărţi de referinţă în filozofia românească. După 1990 a fost membru fondator al Grupului pentru Dialog Social (GDS)şi a ocupat fotoliul de ministru al Învăţământului în primul guvern de după Revoluţie.

Vezi si

Bancul zilei