sâmbătă, 18 septembrie , 2021

Un ambulanțier și o infirmieră din Bârlad, arestați preventiv pentru înșelăciune și trafic de influență

Dorința de câștiguri ușoare, prin trafic de influență și înșelăciune, i-a adus în fața magistraților, care au dispus cercetarea lor în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

femeie arest

Un ambulanțier în vârstă de 37 de ani, de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ), Substația Bârlad, împreună cu o infirmieră (43 ani) de la Spitalul „Elena Beldiman”, Secția Medicală, au pretins în perioada 2019-2020 mii de euro de la mai multe persoane, cărora le-au promis că le vor ajuta să obțină posturi bine plătite la Ambulanță sau la spitalul din Bârlad.

Conducerea SAJ Vaslui a precizat că ambulanțierul nu a avut abateri disciplinare până acum și era destul de tăcut, dar se pare că avea patima jocurilor de noroc. Atât conducerea Spitalului „Elena Beldiman” cât și cea a SAJ Vaslui au declarat că celor în cauză le va fi suspendat contractul de muncă pe o perioadă de 30 de zile, iar dacă arestul va fi prelungit, cei doi riscă să fie concediați.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale și ulterior punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpați, respectiv un angajat al Spitalului municipal de Urgență pentru comiterea a trei infracțiuni de trafic de influență și cinci infracțiuni de înșelăciune și un angajat al Serviciului județean de Ambulanță Vaslui pentru comiterea a patru infracțiuni de trafic de influență și patru infracțiuni de înșelăciune. În fapt, persoanele mai sus menționate, în perioada 2019 – 2020, au pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1000 și 7000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgență Bârlad, Serviciul județean de Ambulanță Vaslui sau la unități de învățământ în calitate de cadre medicale.”, se precizează într-un comunicat transmis de Serviciul Județean Anticorupție Vaslui.

În cauză, procurorul de caz a dispus reținerea inculpaților pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 31 octombrie 2020, Tribunalul Vaslui a dispus cercetarea inculpaților în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile. (M.N.)

Sursa: https://estnews.ro/2020/11/02/un-ambulantier-si-o-infirmiera-din-barlad-arestati-preventiv-pentru-inselaciune-si-trafic-de-influenta/

Vezi si

Nevoiașii vor încasa tot mai greu ajutorul social. Sute de familii în pericol să piardă banii!

Județul Vaslui avea la sfârșitul lunii iulie 2021 un număr de 7.302 beneficiari de venit …