Un bărbat a ajuns în arestul poliției după ce și-ar fi violat fiica vitregă

Un bărbat a fost reținut și ulterior arestat după ce și-ar fi violat fiica vitregă, o minoră în vârstă de 15 ani. Timp de mai mulți ani, bestia cu chip de om, pe numele său Constantin Șchiopu, a trăit în concubinaj cu o femeie ce are trei copii dintr-o căsătorie anterioară.

Până să-l găsească pe Șchiopu, femeia și-a lasat copiii în grija statului, preferând să meargă la muncă în Italia. După ce și-a convins concubina să revină în țară, bărbatul a scos copiii vitregi din centrul de plasament, aducându-i acasă, iar lucrurile păreau că se îndreaptă pe un făgaș normal pentru această familie. Mama copiilor nu s-a reobișnuit însă cu viața în România și a plecat din nou în străinătate, lăsându-i pe cei mici pe mâna concubinului ei. Lipsită de orice fel de protecție, cea mai mare dintre fete a fost agresată sexual în repetate rânduri de tatăl ei vitreg, până când și-a făcut curaj și a dat totul în vileag.

Primul care a aflat de chinurile prin care aceasta a trecut a fost psihologul DGASPC Vaslui, care și-a înștiințat superiorii, aceștia din urmă sesizând, la rândul lor, organele de cercetare penală.

Zilele trecute, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea bărbatului pentru 30 de zile, acesta fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de viol și agresiune sexuală în formă continuată.

Culmea, în decembrie 2019, Constantin Șchiopu deschidea acțiune în instanță împotriva concubinei lui, cerând judecătorului să-i admită cererea privind exercitarea autorității părintești asupra minorei care urma să-i devină victimă. Instanța a dispus ca exercitarea acestei autorități părintești să revină, în comun, ambilor părinți, stabilind locuința minorei la locuința tatălui, din satul Pribești, comuna Codăești. Totodată, mama fetei a fost obligată de instanță să contribuie la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională ale acesteia, prin plata unei pensii de întreținere. Femeia a refuzat să-i dea vreun euro concubinului, iar relația dintre ei s-a răcit din ce în ce mai tare, până când Șchiopu Constantin a decis să trimită minora înapoi în centrul de plasament. Nu înainte însă de a o supune, în repetate rânduri, agresiunilor sexuale.

Confesiunea târzie care a dus la arestarea bărbatului

Conform Irinei Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, minora și-a făcut curaj și a vorbit despre chinurile prin care a trecut abia după doi ani de la comiterea faptei. “Minora în vârstă de 15 ani a fost securizată în sistemul de protecție specială la solicitarea concubinului mamei, după plecarea acesteia  în străinătate. Doi ani mai târziu, adolescenta a relatat psihologului faptul că, în perioada când se afla în familie, ar fi fost abuzată sexual de către concubinul mamei, moment la care instituția noastră a sesizat organele de cercetare penală, în paralel cu includerea într-un program de consiliere psihologică”.

Șchiopu a refuzat testul poligraf

În încercarea de aflare a adevărului, atât minora cât și agresorul ei au fost puși să răspundă întrebărilor în fața testului poligraf. Fata s-a conformat, iar rezultatul a arătat că aceasta spune adevărul, în timp ce bărbatul a refuzat să vină în fața detectorului de minciuni. “Urmare a cercetărilor efectuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, față de un prezumtivul autor, bărbat în vârstă de 55 de ani, din comuna Codăești, județul Vaslui, a fost dispusă măsura preventivă a reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Cercetările au fost declanșate în urma unei sesizări primite de la D.G.A.S.P.C. Vaslui, persoana vătămată fiind minoră la momentul săvârșirii infracțiunilor cercetate. Ulterior, bărbatul cercetat a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, instanța de judecată dispunând măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile. În cauză sunt continuate cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală și viol” a declarat Mălina Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Șchiopu a ajuns în arestul poliției după ce ar fi violat o minoră

Vezi si

40 milione de lei pentru modernizarea a două drumuri din Județul Vaslui

Două drumuri județene din județul Vaslui vor fi reabilitate cu finanțare prin Programul Național de …